Image

Perol Fastigheter förvärvar två fastigheter av Mittmedia

Transaktioner Nystartade Perol Fastigheter AB har förvärvat fastigheterna Gävle Norr 9:7 och Hudiksvall Smedjan 5 av Mittmedia.
Publicerad den 9 Augusti 2016

Gävle Norr 9:7 ligger i centrum och har en totalyta om cirka 6 200 kvadratmeter där större delen är kontor och en mindre del är av industrikaraktär. Mittmedia kommer fortsatt förhyra fastigheten men har för avsikt att hitta ett nytt kontor för sin redaktion och sitt huvudkontor under första delen av 2017.

Fastigheten Hudiksvall Smedjan 5 har en total yta om 2 800 kvadratmeter med en lika fördelning mellan kontor och lager. Mittmedia kommer fortsatt hyra kontor för sin redaktion.

Perol Fastigheter har för avsikt att utveckla fastigheterna under de närmaste åren.
Det finns planer att förändra detaljplanerna så det inryms bland annat bostäder och butiker.

Tillträde kommer att ske 30 september 2016.

– Vi ser fram emot att utveckla dessa fastigheter under de kommande åren och vi har gedigen kompetens i det nystartade bolaget Perol Fastigheter för att lyckas med det, säger vd Petter Boström.

– Mittmedia är nöjd med affären och välkomnar Perol Fastigheter som ny fastighetsägare, säger Krister Jönsson, styrelseordförande i Mittmedia Förvaltnings AB.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige