Image
Per Berggren och Fredrik Serneholt.
Per Berggren och Fredrik Serneholt. Bild: Serneholt Estate

Per Berggren blir delägare i Serneholt Estate

Bolag Fastighetsprofilen Per Berggren köper 25 procent av mäklarbyrån Serneholt Estate som verkar i Spanien.
Publicerad den 19 Juni 2019

Serneholt Estate grundades 2016 av makarna Fredrik och Linda Serneholt, som efter år av erfarenhet från fastighetsbranschen i Sverige valde att bygga en internationell fastighetsbyrå i Spanien.

Sedan slutet av 2018 har Serneholt Estate lyckats växa bolaget från tre till sex kontor i Spanien och bolaget sålde under 2018 fastigheter för över 250 miljoner kronor.

Nu fortsätter en intensiv expansionsresa då fastighetsprofilen Per Berggren går in som ägare i bolaget på 25 procent. Per Berggren är idag styrelseordförande i Slättö Förvaltning och styrelseledamot i bolagen SSM, Castellum och Fasticon. Han har tidigare bland annat varit vd för Hemsö och Jernhusen.

– Serneholt Estate har framgångsrikt lyckats kombinera lokal kunskap med en stor passion för fastigheter och vilja att på riktigt skapa bra liv för människor. Jag ser en stor potential i bolaget och har följt hur Fredrik och Linda genom att alltid sätta kundens behov först lyckats skapa en modell som blivit väldigt framgångsrik. Fastighetsbranschen i Spanien kommer att fortsätta växa internationellt och Serneholt Estate har alla förutsättningar för att fortsätta sin imponerande tillväxtresa, säger Per Berggren, som kommer att bli en aktiv ägare och arbeta med strategiska frågor och affärsutveckling.

Framåt tittar bolaget på att expandera verksamheten även på fler platser i Spanien, genom både en större etablering i Costa Blanca, men även på platser som Gran Canaria. På sikt blickar bolaget även mot andra länder, där både Portugal och Frankrike känns intressanta.

– Serneholt Estate är i en stor expansiv fas och med Per Berggren i vårt team kan vi nu höja blicken ytterligare och taktiskt växa vår affär. Vi har hittat en plats på marknaden där det finns ett stort internationellt behov av vår professionalism, kunskap och passion för kunden. Tillsammans med ett skarpt team på plats ser vi fram emot en spännande tillväxt de närmaste åren, säger Fredrik Serneholt, grundare och vd av Serneholt Estate.

Serneholt Estate väntas 2019 att tredubbla antalet kontor jämfört med slutet 2018. Idag har bolaget kontor i Marbella, Fuengirola, Malaga, Estepona, Costa Blanca och Mallorca.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Analytikern: Så stort är det asiatiska intresset för Sverige

Ekonomi/Finansiering Tom Leahy på Real Capital Analytics berättar för Fastighetssverige varför sydkoreanska investerare kommer öka sin exponering mot Europa och hur intressant Norden är för asiatiska investerare.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY