Image
Peab tog nyligen Johnson & Johnson till Ulriksdal i Solna. Nu har man valt CBRE som konsult för förmedling och uthyrning av de kommersiella fastigheterna i Ulriksdal och Solna.
Peab tog nyligen Johnson & Johnson till Ulriksdal i Solna. Nu har man valt CBRE som konsult för förmedling och uthyrning av de kommersiella fastigheterna i Ulriksdal och Solna. Bild: Peab

Peab har valt konsult för Ulriksdal och Frösunda

Uthyrning Peab har tecknat avtal med CBRE för förmedling och uthyrning av de kommersiella fastigheterna i populära Ulriksdal och Frösunda i Solna.
Publicerad den 14 Maj 2014

Solna har återigen utsetts till Sveriges mest företagsvänliga kommun och kommunen fortsätter att locka till sig nya företag. Nyligen meddelades att Johnson & Johnson, ett av världens största hälsoföretag, valt att flytta till Ulriksdal.

- Solna är i dagsläget ett av Stockholmsregionen mest attraktiva kontorslägen och vi ser att både svenska och utländska företag väljer att etablera sig här. Närheten till city, ett rikt kultur- och idrottsutbud, bra kommunikationer, hög kompetens och moderna lokaler är några av dragplåstren. Vi har under det senaste året noterat en justering uppåt i hyresnivån i prime-lägena i Solna och den genomsnittliga primehyran ligger i dagsläget på 2 300 kronor per kvadratmeter och år, säger Cecilia Gunnarsson, ansvarig för Research på CBRE Sverige.

Produktionen av nya kontorsytor fortsätter också i Solna. Fram till år 2016 tillkommer mer än 80 000 kvadratmeter, varav över 80 procent redan är kontrakterad. Därtill finns ytterligare flera projekt, bland annat Peabs projekt i Ulriksdal och Frösunda.

- Att Johnsson & Johnsson väljer att etablera sitt svenska huvudkontor i Ulriksdal visar att intresset för området är stort och vi är mycket stolta över vårt uppdrag att vara Peabs partner i projektuthyrningarna i både Ulriksdal och Frösunda, säger Hans Malmros på CBRE, ansvarig för uthyrningen i Peabs projekt i Ulriksdal.


Relaterade artiklar

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige