Image
Ledvolten
Ledvolten Bild: Annehem Fastigheter

Peab fyller upp i Solna

Uthyrning Peab Fastighetsutveckling har tecknat ett hyresavtal med Annehem Fastigheter AB. Med uthyrningen till den nya hyresgästen är Ledvolten i Ulriksdal i Solna fulltecknad med ungefär sex månader kvar till färdigställande.
Publicerad den 8 April 2021

– Vi är glada att Annehem väljer att etablera sig i Ledvolten. När Ledvolten färdigställs i höst har vi hyrt ut alla ytor som för tillfället finns tillgängliga i Ulriksdal och arbetar nu vidare med nästa fas i utvecklingen av Ulriksdal, där vi projekterar för de kommande projekten, säger Fredrik Pettersson, regionchef Peab Fastighet Öst.

Det är sedan tidigare klart att medicinteknikföretaget Carmeda blir den största hyresgäst med sina drygt 3 800 kvadratmeter. Kontorshuset började byggas hösten 2019 och står klart i november 2021. Utöver Carmeda har bland annat träningskedjan Actic etablerat sitt huvudkontor och en gym- och träningsanläggning om 2 600 kvadratmeter i Ulriksdal och Peab har förlagt ett nytt kontor för sin verksamhet i Stockholmsområdet om 12 500 kvadratmeter.

Ulriksdal i Solna fortsätter att växa och utvecklas till en urban stadsdel. I området beräknas cirka 15 000 arbetsplatser stå klara inom de närmsta åren. I Ulriksdal har Peab också byggt 500 bostäder, totalt beräknas 2 500 bostäder stå klara de närmsta åren. I området finns skolor, förskolor, idrottshall samt en golfbana. Utbudet av restauranger och service växer i takt med att stadsdelen fortsätter att utvecklas.

– Ulriksdal är ett område med stark tillväxt som med sin närhet till både stad och grönområden lämpar sig mycket väl för arbetslivet. Vårt fokus är att skapa arbetsplatser att längta till, arbetsplatser som är flexibla och inspirerande där hälsa och välbefinnande står i centrum. Vi se fram emot att fortsätta utveckla området och kunna välkomna nya företag och deras medarbetare till området, avslutar My Granborg, uthyrningsansvarig Peab Fastighetsutveckling Öst.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige