Image

Peab får uppdrag av Nyköpings kommun

Bygg Peab bygger, på uppdrag av Nyköpings kommun, ett äldreboende i Nyköping. Kontraktssumman uppgår till 258 miljoner kronor.
Publicerad den 21 September 2012

Äldreboendet består av 146 lägenheter för äldre- och trygghetsboende. Enheten kommer att bestå av två huskroppar som innehåller samlingssal, ateljéer för dagverksamhet, restaurang med tillagningskök och personal- och kontorsutrymmen.

Bostäderna är utformade så att alla boende, oavsett rörlighet ska erbjudas stimulerande upplevelser i sin vardag. Den stora innergården blir en väderskyddad upplevelseträdgård som är utformad för optimal tillgänglighet och stimulans av alla sinnen.

Byggstart sker i oktober 2012 och äldreboendet beräknas stå klart under hösten 2014.

- Det är längesen det byggdes något äldreboende i kommunen och därför är det extra roligt att Nyköpings kommun väljer att satsa på ett så genomtänkt och modernt boende för sina äldre, säger Patrik Mellgren, regionchef på Peab Bostad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Årets hittills tuffaste börsmånad över – endast två bolag steg

Lista Nästan samtliga fastighetsbolags kurser lös rött under juni och för ett antal bolag föll kursen dramatiskt med över 40 procent. Här presenterar Fastighetssverige en lista över hur bolagen presterade på börsen under juni.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige