Image
Bild: Peab

Peab får bygga på Värmdö

Bygg Kommunstyrelsen i Värmdö beslutade nyligen att tilldela Peab Bostad markanvisning för 180 bostäder vid Kvarnbergets sluttning i centrala Gustavsberg i Värmdö. Målsättningen är att en detaljplan ska vara antagen och ha vunnit laga kraft i början av 2013, vilket gör att en byggstart skulle kunna ske 2014.
Publicerad den 24 Januari 2012
Kommunstyrelsen i Värmdö beslutade nyligen att tilldela Peab Bostad markanvisning för 180 bostäder vid Kvarnbergets sluttning i centrala Gustavsberg i Värmdö. Bild: Peab. Bild: Peab
Kommunstyrelsen i Värmdö beslutade nyligen att tilldela Peab Bostad markanvisning för 180 bostäder vid Kvarnbergets sluttning i centrala Gustavsberg i Värmdö. Bild: Peab.

Planläggningen av området syftar till att knyta samman centrum med hamnen och fabriksområdet som en del av omdaningen av Framtidens Gustavsberg. Drygt 180 bostäder i varierad storlek planeras på den mark som tilldelats Peab. En stor del av lägenheterna kommer att ha utblick över Bersåparken och Farstaviken.

Bebyggelsen föreslås bestå av två hustyper. En gårdsbildande sammansatt hustyp i fem till åtta våningar som kompletteras med en hustyp av alldeles eget värde skapad för platsen och Gustavsberg. Hustypen är inspirerad av Olof Thunbergs runda hus och föreslås få en fasad av emaljerad plåt.

– Olof Thunberg illustrerade redan på 1950-talet ett sammanlänkande bebyggelsestråk i dalgången mellan Kvarnberget och kyrkan och vi är mycket glada att förslaget bygger vidare på traditionen och tidigare bebyggelse i Gustavsberg samtidigt som utformningen som den blir en ny årsring i vår ort, säger Lars-Erik Alversjö (M), kommunstyrelsens ordförande.

Detaljplanen för Kvarnbergsterrassen var under våren 2011 ute på samråd där många värdefulla synpunkter inkom. I den fortsatta processen ska förutsättningarna vidare utredas.

– Att vara med så här tidigt i processen gör att vi gemensamt kan arbeta med att skapa goda möjligheter för områdets bebyggelse och utformning, säger P O Svensson på Peab Bostad.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Newsec-profilen: Därför är standardiserad digitalisering nödvändig

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige