Image
Wilhelmsrogårdens äldreboende.
Wilhelmsrogårdens äldreboende. Bild: Peab

Peab bygger nytt äldreboende i Jönköping

Bygg/Arkitektur Peab har fått i uppdrag att bygga Wilhelmsrogårdens äldreboende på Strandängen i Jönköping. Beställare är Jönköpings kommun och kontraktssumman uppgår till 203 miljoner svenska kronor.
Publicerad den 30 Augusti 2021

Projektet innefattar 90 lägenheter med tillhörande gemensamhetsutrymmen, kök, tvättstuga, förråd, personalutrymmen, sjuksköterskeexpedition, medicindelning och utemiljö. Totalt rör det sig om 13 000 kvadratmeter bruttoarea.
– Det är väldigt roligt att vi fått förtroendet att bygga äldreboendet på Wilhelmsro. Det är ett intressant och viktigt projekt, där vi får vara med och bidra till den lokala samhällsutvecklingen. Vi ser fram emot att få genomföra det på bästa möjliga sätt, säger Peabs regionchef Anders Bergeling.
– Jönköping är en växande kommun med en ökad andel äldre, vilket föranleder ett stort behov av fler moderna äldreboenden. Vi ser fram emot byggnationen av Wilhelmsrogården och att kunna erbjuda våra äldre, men också våra medarbetare ett nytt äldreboende med god boendemiljö i framtidsanda. Förvaltningen, tillsammans med övriga aktörer, ser med spänning fram emot byggnationen på Wilhelmsrogården där boende och utemiljö kommer att anpassas för att uppfylla god livskvalitet, säger Jenny Wiberg Larsson, områdeschef, äldreområde 3, socialförvaltningen, Jönköpings kommun.

Projektet är en utförandeentreprenad med byggstart i september 2021. Färdigställande är beräknat till oktober 2023.

Projektet orderanmäls i det tredje kvartalet 2021.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige