Image
Peab bygger mer i Ålesund.
Peab bygger mer i Ålesund. Bild: Niels Torp Arkitekter AS

Peab bygger lägenheter i Ålesund

Bygg/Arkitektur Peab har fått i uppdrag att bygga den tredje och sista etappen i lägenhetsprojektet Fri Sikt i Ålesund.
Publicerad den 29 Mars 2021

Totalt ska 46 lägenheter byggas och kontraktssumman uppgår till 120 miljoner norska kronor. Beställare är Fri Sikt Volsdalsberga.

Den tredje etappen av Fri Sikt som Peab bygger är ett höghus på 14 våningar och 46 lägenheter. Lägenheterna är indelade i 17 olika typer, allt från två till fem rum på mellan 53 och 231 kvadratmeter. Samtliga lägenheter kommer att ha fjordutsikt. När huset är klart för inflyttning 2023 har en helt ny stadsdel vuxit fram med totalt 158 lägenheter på Volsdalsberga i Ålesund, nära Color Line Stadion.

– Detta höghus på 14 våningar kommer att bli synligt i hela stadsbilden. Projektet har genomgående hög standard och vi utför arbetet i hög grad med våra egna resurser. Vi ser mycket fram emot att påbörja denna prestigebyggnad, säger Kjetil Nordang, regionchef på Peab.

Peab har varit totalentreprenör på alla byggetapper i projektet, liksom i denna sista etapp. Byggstart är under våren 2021 och lägenheterna ska vara inflyttningsklara 2023. Projektet orderanmäls i det första kvartalet 2021.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige