Image
Bild: WeGroup

Peab bygger badhus i Kristianstad – för 468 miljoner kronor

Bygg/Arkitektur Peab har fått uppdraget att bygga ett badhus på Näsby i Kristianstad. Beställare är Kristianstads kommun och kontraktssumman uppgår till 468 miljoner kronor.
Publicerad den 19 Oktober 2019

Fastigheten uppförs på Näsby i nordvästra delen av Kristianstad. Badhuset kommer att innehålla två 25-meters bassänger, tre varmbassänger, familjebad, hoppbassäng, vattenrutschbana, relaxavdelning, omklädningsrum och storkök. Det handlar totalt om cirka 14 100 kvadratmeter.

Uppdraget är en totalentreprenad i samverkan. Projekteringen är påbörjad och slutbesiktning beräknas till sommaren 2022.

Projektet orderanmäls i det fjärde kvartalet 2019.

– På Peab har vi stor erfarenhet av badhusprojekt och nu ser vi fram emot att få påbörja bygget av Kristianstads nya badhus som när det står färdigt kommer att bli ett av södra Sveriges finaste badhus. Spännande och betydelsefull satsning av Kristianstad kommun och som vi på Peab kommer att se till att förvalta väl, säger Bratislav Marjanovic, regionchef på Peab.

– Vi är glada över att nu vara ett steg närmare byggstart för Kristianstads nya badhus. Vi ser fram emot att genomföra det här projektet tillsammans med Peab, säger Bengt Olsson, förvaltningschef för tekniska förvaltningen i Kristianstads kommun.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige