Image
Amanda Tevell.
Amanda Tevell. Bild: PE

PE lanserar nytt affärsområde – fokus på hållbar samhällsutveckling

Bolag PE lanserar ett nytt affärsområde med fokus på att skapa förutsättningar för en hållbar utveckling genom strategisk analys och rådgivning. Det nya affärsområdet Samhällsutveckling kommer att ledas av Amanda Tevell.
Publicerad den 10 Januari 2020

Komplexiteten och förändringstakten ökar inom samhällsbyggnadsbranschen och det krävs ett allt mer genomtänkt förhållningssätt. I tidiga skeden görs viktiga val som har stor påverkan ur ett helhetsperspektiv. I affärsområdet har PE samlat spetskompetens för att lösa komplexa utmaningar inom samhällsbyggnad. Tjänster som erbjuds innefattar avancerade kunskapstjänster som strategisk rådgivning och analys, affärs- och verksamhetsutveckling samt expertis inom hållbarhet och digitalisering. Tjänsterna riktar sig till företag, organisationer, kommuner och myndigheter. Affärsområdet blir också en plattform för PE:s externa innovationsarbete, där PE:s olika teknikdiscipliner, samarbetspartners och kunder samverkar.

– Vi kan nu hjälpa våra kunder att göra genomtänkta val för att utvecklas i en mer hållbar riktning, både strategiskt och praktiskt. Inom det nya affärsområdet utvecklar vi strategier, beslutsunderlag, genomlysningar, genomförandeplaner eller är med som rådgivare under viktiga skeden i utvecklingen, säger Amanda Tevell, affärsområdeschef Samhällsutveckling på PE.

– PE:s vision att förnya vårt samhälle kräver att vi lyckas omsätta ideér till praktisk verklighet. För detta måste vi samverka internt och med olika aktörer i samhället. Det nya affärsområdet inom hållbar samhällsutveckling är ytterligare ett steg för att möjliggöra detta, säger Per-Arne Gustavsson, vd och koncernchef på PE.

Amanda Tevell kommer senast från rollen som Strategi- & Affärsutvecklingschef på PE och har en bakgrund som strategikonsult på Accenture. Hon är utbildad på Chalmers Arkitektur & Teknik med en masterexamen inom hållbar utveckling.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige