Image

Patriam och Exerton köper på Östermalm

Transaktioner Bostadsutvecklingsbolaget Patriam och fastighetsbolaget Exerton köper fastigheten Harpan 29 på adressen Karlaplan 2 där man planerar att utveckla 20 hållbara lägenheter.
Publicerad den 23 Mars 2016
Patriam och Exerton köper en fastighet på Östermalm där man planerar att utveckla 20 hållbara lägenheter. Bild: Exerton
Patriam och Exerton köper en fastighet på Östermalm där man planerar att utveckla 20 hållbara lägenheter.

Bostäderna kommer att färdigställas under hösten 2017. Affären bygger på att konvertera en befintlig gatubyggnad och gårdshus, samt att uppföra bostadsrätter som ligger i framkant inom design och hållbarhet.

– Vi är stolta över att vara en del av utvecklingen i Stockholms innerstad. Det här är ett projekt i optimalt läge och kräver kvalitet i varje detalj, något vi på Patriam kan leverera. Om ett drygt år kommer vi att kunna erbjuda ett av Sveriges mest exklusiva boenden, säger Andreas Holmberg, vd på Patriam.

Fastigheten på Karlaplan omfattar 3 600 kvadratmeter som ska omvandlas till moderna och genomtänkta bostäder, personligt anpassade efter köparnas önskemål och behov.
Förvärvet görs tillsammans med fastighetsbolaget Exerton.

– Det här är ett unikt läge och en unik möjlighet att skapa bostäder på en av Stockholms mest attraktiva adresser. Affären möjliggjordes tack vare kombinationen Exertons tillgång till kapital, Patriams kunskap om konvertering samt båda parters erfarenhet av projekt- och bostadsutveckling, säger Mounir Tajiou, vd på Exerton.

Redan i vår startar försäljningsprocessen av bostäderna och planerad inflyttning sker under hösten 2017.

Köparens rådgivare för förvärvet har varit Linklaters.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Teknologi måste tjäna ett syfte om Omid Noghabai ska satsa

Bolag Han har grundat flertalet bolag inom fastighetsbranschen och enligt honom själv vill han modernisera branschen från grunden. Samtidigt är Omid Noghabai tydlig med hur han ser på digitaliseringsarbetet: – Det ska vara koncept som gör att man som fastighetsägare faktiskt sparar pengar. Då kommer jag att investera i det.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige