Image

Outnyttjade gårdar på Södermalm blir restaurangdestination

Bygg/Arkitektur I de klassiska industrikvarteren Stockholmsverken, i korsningen Rosenlundsgatan och Magnus Ladulåsgatan, förvandlar AMF Fastigheter två innergårdar och ett torg till levande uterum med restauranger och serveringar.
Publicerad den 12 Juni 2018
Innergårdar och torg blir restaurangdestination. Bild: AMF Fastigheter
Innergårdar och torg blir restaurangdestination.

– Med Stockholmsverken gör vi Södermalms geografiska mittpunkt till en social mittpunkt. Med flera restauranger, innergårdar och ett torg vill vi förvandla Södra station från en plats man pendlar ifrån till en destination man väljer att komma till, säger Tove Törneman, projektchef för Stockholmsverken på AMF Fastigheter.

Ambitionen med Stockholmsverken är att skapa levande uterum med torgkänsla som tillåter både umgänge, arbete och lugn. Totalt kommer cirka 1 350 kvadratmeter torg och gårdar att öppnas, samt cirka 3 000 kvadratmeter restaurang och handel.

– Många av Stockholms innergårdar är slutna rum där bara vissa får vistas. Med Stockholmsverken öppnar vi upp två innergårdar och ett torg med flera restauranger, uteserveringar och offentliga sittplatser. Vi skapar en trivsam miljö öppen för alla, säger Anders Pettersson, kommersiell chef retail på AMF Fastigheter.

Gårdarna renoveras från grunden. Ny markläggning, belysning och fler offentliga sittplatser skapas. Under 2019 beräknas omvandlingen av Stockholmsverken vara klar och redo för att återigen bli ett område som lockar stockholmarna.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige