Image
Hotell Zäta.
Hotell Zäta. Bild: Diös

Östersund får sitt första longstay-hotell

Bygg/Arkitektur Hotell Zäta och fastighetsägaren Diös bygger nu om hotellet till ett longstay-koncept – tillfälligt boende för de som arbetar på distans eller provar på en flytt till Östersund, sprunget ur den växande trenden med flexibla arbetssätt. Ledorden i utvecklingen är digitalisering, hållbarhet, self service och hotellservice. Ombyggnationen inleds per omgående och longstay-konceptet beräknas öppna i december.
Publicerad den 11 Juni 2021

Hotell Zäta ligger på Prästgatan mitt i centrala Östersund. Från adressen har de sedan tidigt 60-tal bedrivit traditionell hotellverksamhet. Nu bygger de om hotellet efter ett longstay-koncept, där gästerna kommer kunna bo längre och billigare per natt med möjligheten att själva laga sina måltider.
– Vi är otroligt peppade på att utveckla Östersunds första longstaykoncept. Våra vanor och sätt att resa och uppleva har förändrats i spåren av pandemin och vi ser att intresset för Östersund är stort, bland annat genom en ökad efterfrågan från storstadsbaserade företag att öppna satellitkontor här. Framtidens arbetssätt i den attraktiva 15-minutersstaden är flexibelt, och med detta möjliggör vi för ännu fler att bo, arbeta och njuta av allt som vår stad har att erbjuda, säger Johan Fryksborn, affärschef, Diös Åre/Östersund.
– Vi ser att de digitala nomaderna ökar. Många vill passa på att semestra samtidigt som man kan utföra sitt arbete via t.ex. digitala möten. Konceptet bygger på att våra gäster har möjlighet att laga sin frukost eller middag själva, eller nyttja någon restaurang i närheten. Det kommer såklart också finnas möjligheter att boka enstaka nätter för de som önskar, säger Stefan Nerpin, hotellägare, Hotell Zäta.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Efter storförsäljningen: Så ska Lidén Group investera framöver

Bolag I princip hela bostadsbeståndet såldes. Men Magnus Lidén, vd på Lidén Group, säger att bolaget inte är avvecklat på långa vägar. I Fastighetssveriges helgintervju berättar han om framtida investeringar, varför bolaget har köpt in sig i en norsk skidort, och varför man valde att sälja av portföljen till Amasten, trots att man egentligen inte ville.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY