Image
Oscar Engelbert.
Oscar Engelbert. Bild: Oscar Properties

Oscar tecknar avsiktsförklaringar: Skolverksamhet i Nacka och bostadsportfölj i norra Sverige

Uthyrning Oscar Properties har tecknat en avsiktsförklaring att ingå ett hyresavtal om en skolverksamhet i Nacka omfattande cirka 5 000 kvadratmeter. Bolaget har även tecknat en avsiktsförklaring om en bostadsportfölj i norra Sverige med ett hyresvärde motsvarande cirka 20 miljoner kronor. Båda dessa avsiktsförklaringar visar på bolagets nya riktning där fokus tar avstamp i såväl fastighetsförvaltning som bostadsutveckling.
Publicerad den 8 December 2020

Bolaget har för avsikt att ingå ett hyresavtal med Kunskapsskolan omfattande cirka 5 000 kvadratmeter av befintlig byggnad till skolverksamhet i Projekt Bakaxeln i Nacka.

– Vi är väldigt glada över denna avsiktsförklaring för skolverksamheten i Nacka, vilket utgör ett viktigt första steg i utvecklandet av denna fastighet, som även planeras att innehålla bostäder. På så sätt kommer vi att bidra till att skapa den livfulla stadskaraktär som är ambitionen med hela området kring Värmdövägen och Alphyddevägen, säger Oscar Engelbert, vd Oscar Properties.

Oscar Properties har även ingått en avsiktsförklaring avseende köp av en bostadsportfölj i norra Sverige för 110 miljoner kronor där portföljens hyresvärde för 2020 uppgår till cirka 20 miljoner kronor.

– Denna avsiktsförklaring är helt i linje med vår strategi att skapa stabila kassaflöden och samtidigt fortsätta utveckla fastighetsprojekt. Båda dessa affärer återspeglar vår resa mot ett mer renodlat förvaltnings- och utvecklingsbolag där vi tar avstamp inom såväl fastighetsförvaltning som bostadsutveckling, säger Oscar Engelbert.

Oscar Properties har för avsikt att ingå hyresavtal med Kunskapsskolan för skolverksamheten i Nacka senast den 28 februari 2021. Gällande portföljen i norra Sverige kommer parterna att ingå bindande avtal innan 15 december 2020, villkorat av finansiering.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige