Image

Oscar Properties gör lägenheter av Chokladfabriken

Bygg/Arkitektur Oscar Properties bygger om Chokladfabriken på Kungsholmen till bostäder. Oscar Properties skapar 85 unika lägenheter i den gamla fabriken. Inflyttning sker under 2015.
Publicerad den 24 September 2014
Oscar Engelbert. Bild: Oscar Properties
Oscar Engelbert.

Chokladfabriken är en bit industrihistoria belägen mitt på Kungsholmen med dess rika folkliv. Byggnaden på Fridhemsgatan 53 och Industrigatan 2 är precis som namnet avslöjar en före detta chokladfabrik med en lång och brokig historia.

Konfektyrföretaget Choklad-Thule bildades 1910 och chokladfabriken på Kungsholmen stod klar i slutet av 1920-talet. På 1970-talet såldes byggnaden och omvandlades till kontor. Chokladfabriken är en tidstypisk fabriksbyggnad från 1920-talet med stora spröjsade fönster och rejäl takhöjd.

Ansvarig arkitekt är Oscar Properties eget arkitekt- och designteam.

-Förutsättningarna att skapa ett modernt boende med hög funktion och mycket känsla var minst sagt goda i den här gamla, tidstypiska chokladfabriken från 1920, säger Oscar Engelbert, vd och grundare av Oscar Properties.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige