Image
Deqa Abukar är medgrundare till Bling Startup, en rörelse som driver positiv samhällsförändring och arbetar för att motverka utanförskap genom gott ledarskap, entreprenörskap och innovationer. Deras initiativ Bridge öppnar i Gottsunda Centrum i början av 2022.
Deqa Abukar är medgrundare till Bling Startup, en rörelse som driver positiv samhällsförändring och arbetar för att motverka utanförskap genom gott ledarskap, entreprenörskap och innovationer. Deras initiativ Bridge öppnar i Gottsunda Centrum i början av 2022. Bild: Optimal Stadsutveckling/Bling Startup

Optimal Stadsutveckling hyr ut i Gottsunda Centrum

Uthyrning Optimal Stadsutveckling har som fokusområde att bidra till en hållbar och holistisk stadsutveckling. Som ett led i detta har de nu medverkat till att etablera Bling i Gottsunda, som öppnar Bridge för entreprenörer i Gottsunda Centrum.
Publicerad den 2 December 2021

Bling Startup är en rörelse som driver positiv samhällsförändring och arbetar för att motverka utanförskap genom gott ledarskap, entreprenörskap och innovationer. Deras initiativ Bridge, som idag finns i Kista, öppnar nu även i Gottsunda Centrum i början av 2022.

Bridge skapar förutsättningar för entreprenörer att inspireras, för idéer och koncept att utvecklas samt för kunskap och erfarenheter att utbytas. Som namnet antyder är syftet att överbrygga gapet mellan slutna nätverk, kapital och resurser genom handel, möten och inspiration.
– Vi vill sammanföra entreprenörer, föreningslivet och näringslivet under samma tak, på samma villkor, så att de kan inspirera, utvecklas och utbyta erfarenheter och tjänster, säger Deqa Abukar, medgrundare av Bling Startup.
– Genom att föra samman fastighetsägare som Gottsunda Centrum och aktörer som Bling kan nyttan för människor som bor och verkar i området nå nya höjder, säger Dominika Andrae, vd på Optimal Stadsutveckling.

I början av nästa år öppnar Bridge sin butiksyta i Gottsunda Centrum för lokala entreprenörer, kreatörer, frilansare och medborgare som vill få hjälp med att utveckla affärsidéer med fokus på handel och service. Lokalen på 100 kvadratmeter ska bland annat fungera som ett antal pop-up butiker, där entreprenörerna bakom varumärken får en möjlighet att testa och utveckla sina idéer skarpt i ett köpcentrum, samtidigt som de erbjuds gemenskap, nätverk, resurser och kunskap som hjälper dem att utvecklas.

I Gottsunda Centrum finns i dagsläget utbildnings- och jobbcenter som drivs av Uppsala kommuns arbetsmarknadsförvaltning.
– Det känns jättebra att verka i samma byggnad som AMF då de har dels den lokala kunskapen om Uppsala dels kan vara med och utveckla de entreprenörer som "flyger" och hjälpa dem att hitta rätt personal, säger Deqa Abukar.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige