Image
Bild: Benoy.

Öppningen av Mall of Scandinavia flyttas fram igen

Bygg Från början var Unibail-Rodamcos jätteköpcentrum Mall of Scandinavia i Solna tänkt att öppna 2012. Sedan har öppningsdatumet flyttats fram i ett par steg. Det senaste budet nu är att köpcentrumet ska öppna 2015.
Publicerad den 15 Augusti 2011
Mall of Scandinavia. Bild: Benoy. Bild: Benoy.
Mall of Scandinavia. Bild: Benoy. Lars Johansson. Foto: Eddie Ekberg. Bild: Eddie Ekberg
Lars Johansson. Foto: Eddie Ekberg.

Planerna för Megagallerian Mall of Scandinavia presenterades våren 2008. Det ska bli Nordens största köpcentrum och kommer att ligga i Arenastaden alldeles i anslutning till den nya nationalarenan Swedbank Arena i Solna.

Från början var det tänkt att Mall of Scandinavia på 100 000 kvadratmeter skulle öppna nästa år, alltså 2012. Sedan flyttades öppningen fram till 2014. Och nu försenas jätteprojektet alltså ytterligare, enligt uppgifter till tidningen Market.

- Invigningen är framflyttad till 2015. Det är en komplex affär med många olika element och vi har missbedömt arbetsinsatsen som behövs för att komma vidare. Jag kan inte vara med detaljerad än så. Att vi skulle kunna ge besked vid utgången av andra kvartalet var min egen bedömning och ingen deadline till parterna i projektet, säger Lars Johansson, ordförande i Unibail-Rodamco Norden till tidningen Market.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige