Image

Ombildning för 105 miljoner i Malmö

Transaktioner Fastigheterna Malmö Rosenborg 1 & 2, med totalt 72 lägenheter, har förvärvats av bostadsrättsföreningen Rosenborg. Affären är baserad på ett underliggande fastighetsvärde om 105 miljoner kronor, vilket gör försäljningen till en av de större ombildningarna i Malmö på senare år.
Publicerad den 13 November 2013

Köparen har haft Forum Fastighetsekonomi och Bergman & Eek Advokat AB som rådgivare medan säljaren, som är en privatperson, har haft Newsec och Advokatfirman Lindahl som rådgivare.

- Intresset, både från hyresgästerna och externa fastighetsägare, har varit mycket stort i samband med försäljningen. Det är glädjande att två så attraktiva och välskötta fastigheter fortsatt får en engagerad och långsiktig ägare nu när hyresgästerna förvärvar dem, säger Newsecs projektledare Joel Sandwall.

Anslutningsgraden från hyresgästerna var över 80 procent.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige