Image
Bild: Niclas Liedberg

Olika bud om utvecklingen i Göteborg

Göteborg Åsa Henninge, NAI Svefa, och Daniel Gorosch, Jones Lang Lasalle, har inte samma syn på utvecklingen av marknaden i Göteborg. Det framkom på Lokalmarknadsdagen i går.
Publicerad den 26 September 2012
Daniel Gorosch, Åsa Henninge och Kristina Pettersson Post intervjuas av moderator Carin Hjulström under Lokalmarknadsdagen i går. Bild: Niclas Liedberg. Bild: Niclas Liedberg
Daniel Gorosch, Åsa Henninge och Kristina Pettersson Post intervjuas av moderator Carin Hjulström under Lokalmarknadsdagen i går. Bild: Niclas Liedberg.

Fastighetssverige arrangerade i går, tillsammans med Lokalnytt och Business Region Göteborg, Lokalmarknadsdagen i Göteborg.

Åsa Henninge och Daniel Gorosch diskuterade, tillsammans med Vasakronans regionschef Kristina Pettersson Post, hyresmarknaden i Göteborg.

- Det är ett enormt tryck på marknaden i CBD samtidigt som det byggs väldigt lite nytt. Utbudet möter inte efterfrågan, menade Daniel Gorosch, medan Åsa Henninge tyckte att marknaden för närvarande är för positiv.

- Uthyrningsgraden är rekordhög, och härifrån finns bara en väg att gå och det är nedåt. Jag tror på ökade vakansgrader framöver, sa Åsa Henninge, som menade att dagens låga vakansgrad (3,5-4 procent i CBD) är dyrköpt.

- Det har varit kostsamt att nå de här rekordnivåerna. Våra undersökningar visar att det kostar 4 000 till 7 000 kronor per kvadratmeter att få en vakant 80-talslokal renoverad och uthyrd.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige