Image

Ökat intresse för butiksetableringar i Sverige

Handel I CBRE:s årliga rapport “How active are Retailers in EMEA” svarar 17 procent av de internationella handlarna intresse för att etablera butiker i Sverige. Motsvarande siffra föregående år var 12 procent.
Publicerad den 22 November 2011

- Vi ser en stadig ökning av intresset för retail i Sverige. I dagsläget för vi diskussion med ett antal internationella märken som söker bra butikslägen i Stockholm och Göteborg. Vi ser även ett intresse för andra svenska städer där Malmö och Uppsala utmärker sig som attraktiva städer för etablering, säger Bengt Axelsson, Head of Retail Tenant på CBRE i Sverige.

- Handlarna har, som vi alla vet, varit tvungna att hantera en tuff marknad under det gångna året, betydligt tuffare än vad som förväntades inför 2011. Eurokrisen har påverkat investerare inom alla marknader, där handeln inte varit något undantag. Trots detta är expansionsplanerna lika intensiva inför 2012 som de var inför 2011, säger CBRE:s Peter Gold, Head of Cross-Border Retail – EMEA.

Rapporten visar även att handlare har ett brett intresse för etablering i europeiska länder, både länder med mogna marknader och länder med växande marknader är intressanta. Störst fokus ligger dock på att öppna butiker i länder där man redan har en närvaro, en liknande strategi som inför 2011. Störst intresse inför 2012 visas för butiksetablering i Italien, Tyskland, Ryssland, Spanien och Frankrike.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

CBRE Sweden på Branschguiden

På CBRE är vår passion att leverera marknadsledande fastighetsrådgivning som gör det möjligt för våra kunder att blomstra – i hela världen.

CBRE Group Inc. är världens största företag inom fastighetsrådgivning med huvudkontor i Los Angeles, USA. Företaget har runt 80 000 anställda och fler än 450 kontor som stödjer fastighetsägare, investerare samt hyresgäster över hela världen.

CBRE i Sverige erbjuder strategisk rådgivning inom – fastighetstransaktioner, hyresgästrepresentation, förvaltning, uthyrning och utveckling, samt värdering. Vi arbetar även med res...

Läs mer om CBRE Sweden på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

Combify revolutionerar stadsutvecklingens största problem och får medalj av Konungen

Bygg/Arkitektur Kungens medalj och stora investerare. Combify har tagit sig an kanske ett av byggbranschens största problem – informationen. Särskilt den om tidiga detaljplaner, berättar en av medgrundarna. I Combifys plattform man hitta allt från detaljplaner, markanvisningar, planprocesser och fastighetsdetaljer. Att lösa problem och berätta berättelsen om staden är grunden i den framgång som Rim Alexandra Halfya och Alaa Alshawa gjort med deras plattform.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige