Image

Ökat förvaltningsresultat för Catena

Bolag Catena ökar sitt förvaltningsresultat med 36 procent till 102,1 miljoner kronor för årets första halvår (75,3).
Publicerad den 30 Juli 2014
Gustaf Hermelin. Bild: Catena
Gustaf Hermelin.

Fastighetsintäkterna ökade med 45 procent till 211,6 miljoner kronor (146,0).

Driftsöverskottet ökade med 60 procent till 160,4 miljoner kronor (100,1).

Periodens resultat blev 46,8 miljoner kronor (72,8), motsvarande ett resultat per aktie om 1,85 kronor (6,34), varav värdeförändringar på fastigheter ingår med 21,9 miljoner kronor (9,9).

Minskningen av periodens resultat mot föregående år beror på värdeförändringar på derivat som ingår med -64,0 miljoner kronor (0,0).

- Catena uppvisar en markant förbättring av förvaltningsresultat och operativt kassaflöde under första halvåret. En kraftig ökning av intäkterna i kombination med marginell ökning av fastighetskostnaderna gör att vi levererar på ett mycket tillfredsställande sätt. Förvaltningsresultatet ökar med hela 36 procent till 102 miljoner kronor, säger vd Gustaf Hermelin i sin kommentar till delårsrapporten.

- Varför är det då så viktigt med ett starkt förvaltningsresultat och ett starkt operativt kassaflöde? Med en genomsnittlig avkastning på våra logistikfastigheter på dryga 7 procent och en låneränta på knappa 3 procent generar vår fastighetsverksamhet ett stort överskott som andas långsiktig stabilitet. Ett starkt operativt kassaflöde borgar för att vi ska kunna fortsätta att växa både genom investeringar i befintliga fastigheter och förvärv av nya, ge en hög utdelning till våra aktieägare och slutligen ha en hög beredskap för fluktuationer i finansieringskostnader. Personligen tror jag att förmågan att skapa goda kassaflöden kommer att vara vårt signum.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige