Image

Oförändrat resultat från Agora

Bolag Agoras Q1-rapport visar små förändringar jämfört med motsvarande rapport förra året.
Publicerad den 17 Maj 2018
Rikard Edenius. Bild: Agora
Rikard Edenius.

• Hyresintäkterna minskade med 2 procent till 96 Mkr (98).
• Driftnettot är oförändrat och uppgick till 45 Mkr (45).
• Förvaltningsresultatet ökade med 7 procent till 16 Mkr (15).
• Resultat efter skatt uppgick till 2 Mkr (15), vilket motsvarar 0,01 kr per stamaktie (0,49).
• Nettoinvesteringar i fastigheter uppgick till 49 Mkr (14).
• Värdet på fastighetsportföljen uppgick till 4 388 Mkr (4 357).

Vd Rikard Edenius:
- Vi inleder årets första kvartal med stabilt driftnetto jämfört med samma period föregående år 45 Mkr (45) och ett något bättre förvaltningsresultat 16 Mkr (15). I huvudsak förklaras det bättre förvaltningsresultatet av 1 Mkr lägre finansnetto tack vare lägre räntekostnader, vilket är ett resultat av amorteringar och försäljning av fastigheten Havren 4 i Sundsvall.

- Under första kvartalet 2018 investerade vi 49 Mkr i våra fastigheter. Merparten av investeringarna avser hyresgästanpassningar i samband med nya uthyrningar. Eftersom investeringarna kommer före hyresintäkterna har det påverkat intäkterna som sjunker något sedan föregående kvartal.

- Agora har sedan starten 2015 utvecklat fastigheter i nära samarbete med hyresgästerna och vi ser genom tre bra försäljningar i början på 2018 att resultatet uppskattas på investerarmarknaden. Under första kvartalet 2018 såldes fastighet Havren 4 i Sundsvall för 64 Mkr. I april 2018 såldes tomträtten Vårholmen 4 i Stockholm till ett underliggande fastighetsvärde om 175 Mkr. Ytterligare ett avtal har tecknats avseende försäljning av Ekholmen Centrum till ett underliggande fastighetsvärde om drygt 312 Mkr.

- Dessa försäljningar innebär att vi får ett tillskott av likvida medel att använda till investeringar i våra centralt belägna fastigheter. Under resterande del av året kommer vi arbeta fokuserat för att fullt ut ta tillvara fastigheternas utvecklingspotential.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige