Image
Fredrik Brodin.
Fredrik Brodin. Bild: Stefan Tell / Stendörren

Offentliga Hus återköper egna utestående obligationer över marknaden

Ekonomi/Finansiering Offentliga Hus har återköpt, mot kontant vederlag, 7,1 procent av Bolagets egna utestående obligationer till ett nominellt belopp om 50 000 000 kronor genom flera förvärv över marknaden. Återköpet gäller obligationslån med ISIN SE0010023259, vilket har ett utestående nominellt belopp om 700 000 000 kronor inklusive den av Offentliga Hus återköpta volymen.
Publicerad den 1 September 2020

Obligationerna löper med en rörlig ränta motsvarande STIBOR 3 månader plus sju procent och förfaller i juni 2021.

Syftet med återköpet av obligationerna är att minska Offentliga Hus bruttoskuld och sänka den genomsnittliga upplåningskostnaden. Efter återköpet uppgår det nominella värdet av Offentliga Hus egna innehav av det berörda obligationslånet till 182 000 000 kronor och 518 000 000 kronor kvarstår som utestående.
– Vi utnyttjar styrkan i vår balansräkning för att återbetala dyra lån som upptogs i en tidigare fas av bolagets utveckling. Gradvis stärker vi härmed vår kreditvärdighet och sänker våra finansieringskostnader i linje med vår målsättning. Offentliga Hus har idag en kreditrating motsvarande BB- och vårt uttalade mål är att uppnå kreditbetyget Investment Grade inom en treårsperiod, kommenterar bolagets CFO Magnus Sundell.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Offentliga Hus på Branschguiden

Offentliga Hus äger, förvaltar och utvecklar samhällsfastigheter med det allmänna som fortsatt hyresgäst. Vi avlastar kommuner och landsting i rollen som fastighetsägare så att de fullt ut kan fokusera på sin huvuduppgift – att leverera en välfärd i världsklass.

För Offentliga Hus är fastighetsägande inte bara en fråga om att köpa och sälja fastigheter – det är ett långsiktigt verktyg för att göra Sveriges kommuner mer attraktiva. Och det är ett ansvar vi tar på största allvar. Det betyder att vi arbetar i tät dialog med kommunen, är en lyhörd samarbetspartne...

Läs mer om Offentliga Hus på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Arnhults – Sveriges starkaste familj?

Karriär Mia Arnhult tillhör de mest vältränade i branschen. Nu kämpar M2:s vd tillsammans med barnen om titeln "Sveriges starkaste familj".

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY