Image
Patrik Tillman, styrelseordförande i Odd Molly.
Patrik Tillman, styrelseordförande i Odd Molly. Bild: Odd Molly

Odd Molly köper för 137 miljoner kronor i Borås

Bolag Odd Molly har tecknat avtal om att förvärva tre moderna lager- och logistikfastigheter i Borås med ett underliggande fastighetsvärde om 137 miljoner kronor. Fastigheterna genererar årliga hyresintäkter om 10,3 miljoner kronor med ett driftnetto om 9,0 miljoner kronor.
Publicerad den 1 April 2021

Fastigheterna har en samlad uthyrningsbar area om knappt 14 500 kvadratmeter.

De tre fastigheterna är belägna i strategiskt bra lägen i Borås med närhet till väg 40 som trafikerar sträckan Jönköping till Göteborg. De två större fastigheterna är belägna i industriområdet Ramnaslätt väster om Borås centrum med uthyrningsbar area om 6 537 respektive 5 700 kvadratmeter.

Förvärven sker genom bolagsförvärv och köpeskillingen för aktierna är beräknade till cirka 62 miljoner kronor. Finansiering sker via säljarreverser som får kvittas i samband med nyemission av högst 2 400 000 nya stamaktier av serie A till kurs 16 SEK, motsvarande ett belopp om 38,4 MSEK, samt genom banklån och säljarreverser. Tillträdesdagen är planerad till den 15 april 2021.

Odd Mollys totala fastighetsbestånd ökar genom transaktionen från idag från 1 026 till drygt 1 163 miljoner kronor, inklusive den avsiktsförklaring avseende förvärvet av fastigheten i Varberg som meddelades 13 januari 2021.

Antalet uthyrningsbara kvadratmeter stiger från cirka 127 500 till cirka 142 000 kvadratmeter. Beräknat driftnetto ökar från 61,3 miljoner kronor, inklusive tidigare annonserade förvärv och tillbyggnad i Kristianstad, till 70,3 miljoner kronor. Ovanstående sammanställning exkluderar den planerade nybyggnationen i Vaggeryd Logistikpark som offentliggjordes i pressmeddelande den 22 december 2020 om 6 000 kvadratmeter.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Newsec-profilen: Därför är standardiserad digitalisering nödvändig

Teknik Fastighetsbranschen står inför ett förändringstryck och måste leva upp till myndigheternas och hyresgästernas krav. Men just nu råder en nybyggaranda när det gäller digitalisering i branschen och det saknas tydliga ramar och regler. Christoffer Börjesson är head of digital accelerator på Newsec och har tydliga tankar om hur digitaliseringen bör standardiseras för att lyckas uppnå målet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige