Image
Ståle Röd.
Ståle Röd. Bild: Skanska

... Och utser Ståle Röd ny Executive Vice President och medlem i koncernledningen

Bolag Ståle Röd har utsetts till Executive Vice President på Skanska Group. Ståle tillträder sin nya roll och ansluter till koncernledningen den 1 januari 2023. Ståle Röd kommer ansvara för affärsenheterna Skanska Central Europe, Skanska UK, Skanska Norway, samt Skanska Residential Development Europe. Närmast kommer han från positionen som Business Unit President Skanska Norge.
Publicerad den 1 December 2022

– Det känns väldigt bra att välkomna Ståle till koncernledningen. Han har visat på ett starkt ledarskap som ansvarig för den norska verksamheten, där han implementerat ett kommersiellt fokus med kunden i centrum. Han har utvecklat och stärkt vår affär genom att interagera vår kärnverksamhet med vårt hållbarhetsarbete och våra innovativa lösningar. Med en affärsplan som utgår från dessa parametrar kommer Ståle med sina erfarenheter bidra från dag ett. Han är dessutom en stark kulturbärare som alltid har våra anställdas välmående i fokus, säger Anders Danielsson, vd, Skanska.
– Det är med stor ödmjukhet och stolthet jag ansluter till koncernledningen. Jag brinner för hållbar och innovativ samhällsutveckling med våra kunder i centrum. Det finns inget bättre företag att vara på än Skanska för att dagligen arbete med de frågorna. Vi har en oerhörd styrka i vår geografiska spridning, sunda finansiella position och diversifierade portfölj. Med det som utgångspunkt förväntar jag mig full fart från första början, säger Ståle Röd nyligen utsedd Executive Vice President, Skanska.

Skanskas vd Anders Danielsson kommer, förutom det övergripande ansvaret för Skanskas verksamhet, ansvara för Boklok samt fortsättningsvis ansvara för affärsenheterna Skanska Sverige Skanska Finland. Verksamheten rörande hyresbostäder kommer att rapporteras i verksamhetsgrenen kommersiell fastighetsutveckling med Executive Vice President Claes Larsson som ansvarig. Claes Larsson kommer även fortsatt att ansvara för den kommersiella fastighetsutvecklingen och Skanska Förvaltningsfastigheter.

Ovanstående träder i kraft första januari 2023.

Under övergångsperioden fram till dess att en ny Business Unit President har utsetts kommer Stein Ivar Hellestad som för närvarande är CFO Skanska Norge att agera som tillförordnad Business Unit President för Skanska Norge.

Ny Business Unit President för Skanska Norge kommer att meddelas separat så fort rekrytering är avslutad.

- Redaktionen
red@fastighetssverige.se

Ämnen

Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Skanska är ett av världens ledande bygg-, fastighets- och projektutvecklingsföretag i Norden, Europa och USA. Genom att gå i spetsen för hållbarhet erbjuder vi konkurrenskraftiga lösningar. Med våra värderingar och en attraktiv affärsmodell bidrar vi till att skapa en hållbar framtid för kunder och samhället och samtidigt skapa värde för aktieägarna.

I Sverige har företaget cirka 9 000 medarbetare. Intäkterna för byggverksamheten uppgick 2020 till drygt 42 miljarder kronor. Verksamheten inom bostadsutveckling sålde under 2020 cirka 2.300 nya hem.

Skanska Kommersiell U...

Läs mer om Skanska Commercial Development Nordic på Branschguiden

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige