Image

... och här är Höjvalls efterträdare

KARRIäR Akelius Fastigheters nye vd har tagit den långa vägen till bolagets topp. 2004 började han som telefonförsäljare.
Publicerad den 16 April 2010

Pål Ahlsén heter Akelius Fastigheters nye vd. Han är en 38-årig civilekonom som 2004 började som säljare på Akelius Fastigheter av en bostadsobligation.

Redan efter sex månader erbjöds han ett arbete med kalkyler inom affärsutveckling.

Därefter fick Pål Ahlsén erbjudande om att utföra samma arbete i Tyskland och de tre senaste åren har han varit chef för Akelius verksamhet i Tyskland.

Under hans tid växte verksamheten i Tyskland till 8 100 lägenheter, 160 hyreshus och 40 medarbetare.

Pål Ahlsén tar nu ledningen för Akelius Fastigheter, en av Sveriges största privata hyreshusägare med 33 000 lägenheter.

- Vi har en policy att dels rekrytera internt dels ha störst andel relevant utbildad personal jämfört med de större fastighetsbolagen i Europa. Pål var duktig som lärare och elev på Akelius University, säger Roger Akelius.

När han inte jobbar som vd gillar Pål Ahlsén musik och utförsåkning.

Dessutom meddelar Akelius att bolagets nye ordförande blir Leif Norburg, som tidigare bland annat var vd för den svenska delen av Danske Bank.

- Jag är tacksam att Leif Norburg godkände vårt företag i denna nålsögetest för att därefter svara ja på mitt erbjudande att bli styrelsens ordförande, säger Roger Akelius.


Relaterade artiklar

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Tyska investeraren om svenska marknadens attraktion

Bolag Johan Lagerdahl, Country Manager och Head of Asset Management på Patrizia Sverige, kommenterar bolagets senaste miljardinvestering i Malmö och berättar varför de fortsätter att växa i Norden samt varför pandemin inte har varit en utmaning för den tyska investeraren.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY