Image
Obos bygger LSS-boende enligt ett nytt koncept i Oxelösund.
Obos bygger LSS-boende enligt ett nytt koncept i Oxelösund. Bild: Obos

Obos och K2A i LSS-samarbete i Oxelösund

Bygg/Arkitektur Obos bygger ett grönt LSS-boende i Oxelösund, enligt ett nytt koncept. Obos har ingått försäljningsavtal med K2A.
Publicerad den 30 Juni 2020

LSS-konceptet byggs i trä med solceller och miljöcertifieras enligt Svanen. Oxelösund är den första kommunen där Obos bygger det nya konceptet.

– Det råder idag brist på LSS-boenden i en stor del av Sveriges kommuner, säger Daniel Öhman, chef för kommersiell projektutveckling på Obos Sverige. Som en samhällsaktör vill vi vara med och möta upp det behov som finns och bygga LSS-boenden i hela landet.

Obos LSS-koncept tillverkas industriellt i trä i fabriken i Myresjö. Konceptet är av typen gruppboende och består av en enplansbyggnad på cirka 500 kvadratmeter BTA med sex lägenheter om 40 kvadratmeter boarea, gemensamhetsutrymmen och personalutrymmen. Obos står för byggnationen av boendet och hyr ut till kommuner och privata aktörer.

– Vi har nu skrivit hyresavtal med Oxelösund kommun för att bygga vårt LSS-boende, och samtidigt har vi ingått i ett avtal om att sälja projektet till det börsnoterade fastighetsbolaget K2A, som har ett långsiktigt ägarperspektiv och egen förvaltning, säger Daniel Öhman.

K2A kommer att tillträda när Oxelösund kommun har flyttat in i det nya boendet, vilket preliminärt beräknas bli i juni 2021. Utöver säljavtalet med K2A har Obos även ingått i ett långsiktigt samarbetsavtal med fastighetsbolaget.

I Oxelösund kommun finns redan idag tre LSS-gruppboenden, och boendet som är avtalat med Obos byggs på fastigheten Oxelösund Boken 6, med central placering i staden. Oxelösunds kommun kommer att hyra boendet med en avtalstid om 15 år.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

K2A på Branschguiden

K2A är ett modernt fastighetsbolag med fokus på långsiktig förvaltning av egenproducerade hyreslägenheter för alla typer av boenden. Vi utvecklar och erbjuder moderna, funktionella bostäder med effektiv kundnära förvaltning.

K2A:s fastighetsbestånd är koncentrerat till Stockholm, Mälardalen och ett antal universitets- och högskoleorter.

K2A:s dotterbolag Svenska Studenthus fokuserar särskilt på utveckling av studentbostäder och erbjuder idag studentbostäder i Stockholm, Örebro, Gävle, Umeå och Kiruna. Svenska Studenthus kommer framöver även att kunna erbjuda stude...

Läs mer om K2A på Branschguiden

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

Köpte "väldigt ful" svensk fastighet – efter resa till Florida

Bolag Med en strategisk och lokalpatriotisk satsning på "personliga fastigheter" har han sedan slutet av 1980-talet byggt upp en väl samlad portfölj av profilbyggnader i centrala Norrköping. För Fastighetssverige berättar Magnentus grundare Magnus Malm sin historia, som bland annat innehåller ett vågat fastighetsköp som förhandlades från Miami.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY