Image
Daniel Kjørberg Siraj
Daniel Kjørberg Siraj Bild: Obos

Obos köper 36,6 procent av SBC – utlöser budplikt

Bolag Obos har köpt dryg 15 miljoner aktier i NGM-noterade SBC, Sveriges Bostadsrättscentrum, 36,6 procent av aktierna.
Publicerad den 16 Januari 2019

Obos betalade 25 kronor per aktie. På tisdagen stängde handeln på 21 kronor.

Aktierna förvärvades från SBC:s största ägare Riksförbundet Bostadsrätterna Sverige Ekonomisk förening och dess dotterbolag Institutet för bostadsrätt IFB AB.

Genom förvärvet passerar Obos budpliktsgränsen om 30 procent av rösterna i SBC. Detta innebär att Obos är skyldigt att offentliggöra ett budpliktsbud avseende resterande aktier i SBC inom fyra veckor från förvärvet. OBOS kommer senast omkring den 15 februari 2019 att genom ett separat pressmeddelande offentliggöra ett budpliktsbud avseende resterande aktier i SBC till ett pris om 25 kronor kontant per aktie.

Obos är en medlemsägd organisation med säte i Oslo. Obos är en av Nordens största utvecklare och förvaltare av bostäder. I Norge är bolaget ledande leverantör av tjänster för teknisk och ekonomisk förvaltning av bostadsrätter och ägarlägenheter. Obos bedriver omfattande verksamhet i Sverige under varumärkena Obos, Myresjöhus, Smålandsvillan och Obos Kärnhem med 1 700 bostäder under byggnation vid årsskiftet 2018/2019.

– Vi gör investeringen i SBC eftersom förvaltning av bostäder är en av Obos kärnverksamheter och SBC är en stabil och välrenommerad förvaltare för bostadsrätter i Sverige. Tillsammans med SBC kan vi stärka vårt erbjudande till marknaden i både Sverige och Norge, säger Obos koncernchef Daniel Kjørberg Siraj.

Nordea Bank Abp, filial i Sverige är finansiell rådgivare och Hannes Snellman Advokatbyrå AB är legal rådgivare till Obos i samband med transaktionen.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige