Image
Obos köper mark för 100 bostäder i Gantofta.
Obos köper mark för 100 bostäder i Gantofta. Bild: Obos

Obos förvärvar i Gantofta – planerar trädgårdsstad med 100 bostäder

Transaktioner I Gantofta, strax söder om Helsingborg, planerar medlemsägda bostadsutvecklaren Obos att utveckla cirka 100 bostäder. Fastigheten blir del av en trädgårdsstad där även exploatören Skånemark ska bygga ett hundratal bostäder.
Publicerad den 13 April 2022
Annons
Image

– Jag är jätteglad över att vi har förvärvat Gantofta. Med sitt natursköna läge och goda kommunikationer till närliggande städer har fastigheten stor potential att bli en trädgårdsstad där många kan trivas, säger Joakim Henriksson, vd, Obos Sverige.

Genom konceptet trädgårdsstad utvecklar Obos bostäder och områden som ska vara ekonomiskt, miljömässigt och socialt hållbara. Här erbjuds bland annat olika upplåtelseformer, miljöcertifierade bostäder, gröna miljöer och blandad bebyggelse. Den planerade trädgårdsstaden i Gantofta ligger även i linje med kommunens mål om att öka antalet småhus.

– Vi vet att 7 av 10 människor vill bo i ett eget hus som man helst äger själv, trots det tillgängliggörs alldeles för lite byggbar mark för denna typ av bostäder. Därför är det positivt att Helsingborgs kommun lyssnat på sina medborgare och möjliggör för denna typ av bebyggelse. Som medlemsägd bostadsutvecklare strävar vi efter att utveckla bostäder för olika behov och förutsättningar, fortsätter Joakim Henriksson.

Tillsammans med Skånemark äger Obos fastigheten Gantofta 2:1 genom ett samägt bolag med 50 procent vardera. Fastigheten är cirka 12 hektar och partnerna har påbörjat arbetet med att få ett planbesked.

– Jag är mycket glad över att vi ska utveckla området tillsammans med Skånemark. Vi är övertygade om att Obos och Skånemark kommer att komplettera varandra väl både vad gäller kompetens och bostäder vi utvecklar, säger Frank Sonander, projektutvecklare på Obos Sverige.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Juristen: "Mäklarna behöver bli bättre i att upptäcka försök till penningtvätt"

Ekonomi/Finansiering Antalet rapporterade försök till penningtvätt genom fastighetsaffärer ökar menar förbundsjuristen på Mäklarsamfundet. Det behövs mer utbildning och att man jobbar mer aktivt med frågorna inom mäklarkåren, det säger Emil Ericsson som är expert på penningtvätt. Här kommer han med fyra konkreta tips på hur man kan undvika att fastigheten säljs i kriminella syften.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige