Image

Obos bygger miljöcertifierade bostäder

Bostäder Obos etablerar genom dotterbolaget Myresjöhus en ny etapp av området Trollskogen i Västra Balingsnäs i Huddinge söder om Stockholm.
Publicerad den 6 Maj 2016
I den nya etappen uppförs 28 friliggande villor. Bild: Obos
I den nya etappen uppförs 28 friliggande villor.

I den nya etappen av Västra Balingsnäs uppförs 28 friliggande villor certifierade för Miljöbyggnad nivå Silver vilket innebär att de kommer att uppfylla krav om effektiv energianvändning, sunda materialval, tyst inomhusmiljö, god ventilation och hög fuktsäkerhet. Dessutom kommer husen att utrustas med solcellspaneler och laddare för elbil.

– Hållbart byggande och grönt ansvar är grundpelare inom Obos-koncernen. Vårt ansvar sträcker sig från markförvärv till färdigställda fastigheter och hela områden. Vi är stolta över att kunna presentera ytterligare ett projekt där miljöfrågorna har fått stå i centrum genom hela processen, säger Joakim Henriksson, vd för Obos Sverige.

– Från kommunens sida är vi glada att den sista etappen med småhus nu startar i Västra Balingsnäs. Naturanpassad bebyggelse med miljöprofil var något som vi värdesatte vid markanvisningen, säger Cecilia Rogvall, projektledare på Huddinge kommun.

Med solcellspaneler kan de boende minska sin elräkning med cirka 3 000 kilowattimmar per år. I kombination med laddare för elbil kommer man att kunna ladda sin elbil direkt ifrån sina egna solceller under sommarhalvåret.

– Certifieringen ligger i linje med vår kvalitets- och miljöpolicy som utgår från att vi ständigt ska arbeta med att förbättra våra processer, produkter och tjänster. I detta ansvar ingår även att minska vår miljöpåverkan, säger projektutvecklare Armin Sabouri.

Säljstart för husen sker den 9 maj.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige