Image
Bild: Istock

Oatly-grundarnas bolag Aventure flyttar in i Forskaren i Lund

Uthyrning Estea har tecknat ett nytt hyresavtal med det forskningsbaserade livsmedelsbolaget Aventure, startat av Oatlys grundare, avseende kontors- och laboratorielokaler i Esteas life science-hub Forskaren i Lund. Avtalet löper på knappt tio år och innebär att Aventure fördubblar sin yta till 1 400 kvadratmeter.
Publicerad den 24 Februari 2022
Anna Smith. Bild: Estea
Anna Smith.

Estea har påbörjat omfattande hyresgästanpassningar som kommer att ge Aventure toppmoderna kontor och labb med bland annat en pilothall för livsmedelsutveckling.
– Vi är glada för det fortsatta förtroendet från Aventure. Forskaren är strategiskt belägen i hjärtat av Medicon Valley som är ett av de större life science-klustren i världen, en timme från Köpenhamn och sex minuter från Lund C med den nya spårvägen, säger Anna Smith, Portfolio Manager på Estea.
– Tillsammans med Estea har vi fått möjlighet att skapa lokaler där vi kan fortsätta att växa och utvecklas. Här kommer vi att ha en pilothall för utveckling av goda och hälsosamma livsmedel och lokaler för att själva göra kliniska studier, säger Olof Böök, vice vd på Aventure.

Fastigheten Forskaren, tidigare känd som "Active Biotech"-huset, ägs av en av Estea förvaltad fond och innefattar en uthyrningsbar yta om totalt cirka 13 300 kvadratmeter. Estea har sedan förvärvet 2019 utvecklat lokalerna för att skapa en hub för life science.

- Axel Ohlsson
axel@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Johan Almquist tar in Kiss och Abba i coworking-världen

Bolag Johan Almquist är ägare till och vd för coworkingaktören A house. Han har vad han själv kallar "en brokig bakgrund", vilket, enligt honom själv, beror på att han hela tiden gjort enbart saker som han tycker är roliga. Som, till exempel, att köpa rättigheterna till bandet Kiss hela musikkatalog. – Jag har gått efter vad som vore kul att lära sig och jag har också hela tiden haft en längtan efter att lära mig nya saker.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige