Image

Nytt stadsdelscentrum i Uppsala

Uthyrning I stadsdelen Luthagen i Uppsala växer det fram ett helt nytt stadsdelscentrum med både butiker och bostäder som kommer att heta Mimmi Ekholms plats. Efterfrågan på lokaler är stor, och Ica blir en av de första som etablerar i stadsdelscentrumet. NCM Development har tagit fram affärsidén och fått uthyrningsuppdraget.
Publicerad den 4 April 2013
Annons
Image
Mimmi Ekholms plats. Bild: NCM Development.
Mimmi Ekholms plats.

Inflyttningen av bostadshyresgäster har redan påbörjats och runt årsskiftet 2013/2014 öppnar de första butikerna. Först ut är Ica, som följs av 50-tals caféet Sätrabagaren och Revoly Skönhetsvård, som förutom frisör även kommer att ha nagel- och laserbehandlingar. Tecknade hyreskontrakt finns även med en kvartersrestaurang och Asahi Sushi. Slutförhandlingar pågår med ytterligare ett antal starka hyresgäster för att skapa ett stadsdelscentrum med bra utbud av varor och tjänster för de boende i närområdet.

– Luthagen i Uppsala har verkligen saknat ett naturligt stadsdelscentrum, vilket vi har märkt vad det gäller efterfrågan på butikslokaler, säger Stefan Lindqvist, projektledare på NCM Development, som har tagit fram affärsidé och nu ansvarar för uthyrningen på uppdrag av Uppsalahem.

Mimmi Ekholms plats har fått sitt namn efter Mimmi Ekholm som började sin karriär som sekreterare på Uppsala Cementgjuteri och slutade som verkställande direktör. Under hennes ledning blev AB Uppsala Cementgjuteri ett av landets största i sin bransch. Cementgjuteriet har också gett sitt namn till det nya kvarteret i Luthagen som nu växer fram och som när allt är klart kommer att, förutom centrumdelen med butiker, innehålla cirka 1 100 bostads- och hyresrättslägenheter.

Ämnen

NCM Development på Branschguiden

Vi är specialister på detaljhandel & kommersiella fastigheter!

NCM Development är en partner i allt som rör etablering och förnyelse av kommersiella fastigheter och affärskoncept. Vårt breda utbud av specialisttjänster skapar också rätt plattform för värdeskapande investeringar i stadskärnor och stadsdelscentrum samt butiksetableringar inom svensk och nordisk detaljhandel.

Läs mer om NCM Development på Branschguiden

Annons Image
Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"Stina har ett extremt gott sinne för affärer"

Bolag Fastighetssverige diskuterar transaktioner och affärer med Nyfosas transaktionschef Josephine Björkman. Det här tycker hon om Stina Lindh Hök som precis har tillträtt som vd för Nyfosa. Och det här arbetar de med just nu.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY