Image

Nytt sjukhus i Barkarby

Bygg/Arkitektur Hemsö har, i ett inledande skede, tagit hjälp av Capio för att utforma sjukhusets lokaler. Barkarby sjukhus planeras få en yta på 36 000 kvadratmeter.
Publicerad den 14 Mars 2016
Barkarby sjukhus. Bild: BSK Arkitekter
Barkarby sjukhus.

Hemsös markanvisning för Barkarby sjukhus ligger i nära anslutning till den planerade tunnelbanestationen i Barkarby vilket innebär att cirka 1,4 miljoner invånare kommer att kunna nå det nya sjukhuset inom 30 minuter när tunnelbanan är utbyggd år 2021.

Mot denna bakgrund har Hemsö, i ett inledande skede, tagit hjälp av Capio för att utforma sjukhusets lokaler för effektiva patientflöden och en modern sjukvård som tillgodoser det långsiktiga vårdbehovet hos patienterna i regionen.

De bärande idéerna bakom Hemsös och Capios ambition med Barkarby sjukhus är att det kan bli det första sjukhuset i sitt slag för Stockholms patienter som är anpassat utifrån landstingets Framtidsplan för hälso- och sjukvården – ett sjukhus som samlar alla nödvändiga specialiteter och faciliteter på en plats för medborgarna i Stockholms nordvästra del.

Barkarby sjukhus kan också innehålla en modern närakut med tillgängliga öppettider för patienterna. Vidare kan sjukhuset innehålla öppenvård i olika former samt slutenvård med bland annat geriatrik och stödjande vård.

Barkarby sjukhus planeras få en yta på 36 000 kvadratmeter inklusive ett parkeringshus och innehålla cirka 220 vårdplatser på slutenvårdsavdelningarna.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige