Image

Nytt partnerskap bildat i Bergsjön

Bolag Ett fastighetsägarpartnerskap har bildats i Bergsjön, Göteborg. Bland ägarna finns bland andra Wallenstam och Västerstaden. Siktet är inställt på att genomföra en bomässa i Bergsjön i samband med Göteborgs 400-årsjubileum 2021.
Publicerad den 8 September 2011

- Fastighetsägare som samverkar är en nyckel till lokal utveckling, säger Magnus Munk, förvaltningschef på det privata fastighetsföretaget Förvaltnings AB Västerstaden och ordförande för nybildade Bergsjön 2021.
- Vi tror att nybyggnation, höga miljöambitioner, fler arbetsplatser och större mångfald bland upplåtelseformerna är några viktiga förutsättningar för ett attraktivare Bergsjön. Och det vinner vi alla på, fastighetsägare och Bergsjöbor likaväl som kommunen, säger Magnus Munk.
- Wallenstam har ägt fastigheter i Bergsjön i två år och vi lägger ner ett ambitiöst arbete på att utveckla vårt eget bestånd i stadsdelen. Men vi inser också att det inte är förrän fastighetsägarna går samman och kommer överens om gemensamma strategier som en verklig, positiv utveckling kan komma till stånd i hela Bergsjön, säger Marina Fritsche, affärsområdeschef för Wallenstam och ledamot i Bergsjön 2021:s styrelse.

I styrelsen sitter representanter för Västerstaden, Wallenstam, Familjebostäder, Göteborgslokaler och Nordin Fastigheter.
- Familjebostäder har ett mycket stort bestånd i Bergsjön. Vi ser Bergsjön 2021 som ett strategiskt mycket viktigt initiativ för att vi ska kunna fullgöra vår uppgift som allmännyttigt bostadsbolag med uppdrag att verka för hela Göteborgs utveckling, säger Peter Lundstedt, marknadschef för Familjebostäder och vice ordförande för Bergsjön 2021.

Ämnen

Partnertext

Handeln byggde staden – men vad gäller framöver?

Presenteras av Optimal Stadsutveckling

Senast från Fastighetssverige Plus

Kraftigt rapportfall för Fabege – men Dahlbo ser stabilitet

Bolag Fabege redovisade en rejäl nedgång i förvaltningsresultat i fjärde kvartalet 2022 och fastighetsbeståndet värderades ner med knappt fyra miljarder kronor samtidigt som styrelsen föreslår sänkt utdelning. Aktien tog rejält med stryk på börsen och vd Stefan Dahlbo passade på att fylla på innehavet i dippen. Tillsammans med CFO:n Åsa Bergström berättar han mer om hur bolaget tar sig an det som väntas bli ett utmanande 2023.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige