Image

Nytt Nordenkontor till Kista

Uthyrning Fortin har hyrt ut cirka 7 400 kvadratmeter i Kista till Fujitsu som placerar sitt nya Nordenkontor där.
Publicerad den 26 Juni 2012
Färöarna 1. Bild: Fortin Properties. Bild: Fortin Properties
Färöarna 1. Bild: Fortin Properties.

Nordier och Basale har företrätt fastighetsägaren i samband med uthyrningen till Fujitsus nya Nordenkontor. Hyresgästen företräddes av Newsec Advice.

Fujitsu hyr i fastigheten Färöarna 1 cirka 7 400 kvadratmeter kontor av den sammantagna uthyrningsbara ytan om 45 000 kvadratmeter. Detta innebär att Fujitsu blir den näst största hyresgästen i fastigheten. Fujitsu tillträder sina ytor per den 1 oktober.

- Vid vår lokalurvalsprocess var huvudparametern att finna en samlokaliseringslösning för våra verksamheter i Kista till en fastighet som motsvarar våra högt ställda lokalkrav. En annan viktig faktor till att vi valde fastigheten Färöarna var det kommunikativa läget. Fastigheten ligger verkligen mitt i Kista. Det underlättar för både våra anställda samt våra internationella och regionala besökare, säger Yngve Björkvall, lokalansvarig hos Fujitsu

I Norden är Fujitsu en komplett leverantör inom informations- och kommunikationsteknologi för företag och organisationer. Fujitsu hjälper kunder att anpassa sin IT och verksamhet till nya krav och behov, för att sänka kostnaderna och höja effektiviteten.

- Vi har tillsammans med Nordiers eminenta uthyrningsteam länge arbetat med att finna en passande lösning åt Fujitsu. Nu när alla bitar har fallit på plats gläds vi verkligen åt att ett globalt storföretag som Fujitsu förlägger sitt Nordenkontor i vår förvaltade fastighet. Storleken på förhyrningen gör Fujitsu till en av fastighetens ankarhyresgäster, säger Mattias Östman, förvaltningschef på Basale.

- Att Fujitsu i konkurrens med flera andra lokalalternativ väljer att lokalisera sig i Färöarna 1 gör oss trygga med att våra Kista-fastigheter står sig väl i den hårda marknadskonkurrens som råder i området, säger Johan Widström, asset manager på Fortin.

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs svenska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige