Image

Nytt landmärke i Rosengård i Malmö

Arkitektur Designtävlingen om Törnrosen Tower i Rosengård är i full gång. Fyra designteam är vidare i utformningen av vad som ska bli Malmös nya landmärke.
Publicerad den 22 Augusti 2011
Törnrosen Tower. Bild: Skyscrapercity.com. Bild: Skyskrapercity.com
Törnrosen Tower. Bild: Skyscrapercity.com.

Törnrosen Tower i Rosengård ska bli ett höghus med bostäder i tornet och publika funktioner i bottenplan och på den översta våningen.

Intresset för den internationella arkitekttävlingen för byggnaden har varit stort. Juryn har granskat samtliga 76 intresseanmälningar och gjort en sammantagen bedömning med hänsyn till arkitektonisk förmåga, yrkeskompetens och resurser.

– Vår uppgift har varit att sammanfoga en heterogen grupp av tävlande som kan bidra till tävlingen med olika angreppssätt. Vi bedömer att alla fyra tävlande har mycket hög yrkesmässig kompetens och nödvändiga resurser för att både utföra tävlingen och att hantera ett eventuellt fortsatt uppdrag, säger Kenji Miyazu, arkitekt och jurymedlem.

Juryn har valt följande tävlingsdeltagare/team:
* Neutelings Riedjik Architecten B.V., Nederländerna, Kontur Arkitektkontor AB, Sverige, Mandaworks AB, Sverige och Hosper Sweden AB, Sverige.

* Behnisch Architekten GbR, Tyskland och Schlaich Bergermann und Partner, Tyskland.

* Lundgaard & Tranberg Arkitekter A/S, Danmark, ÅF Infrastructure AB, Sverige, Structor Malmö AB, Sverige och Svend Kirkegaard A/S, Danmark.

* Edouard Francois, Frankrike och ännu ej bestämt arkitektkontor, Sverige.

Vinnaren utses i december 2011.

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige