Image

Nytt grepp – fastigheter med hästrätt

BYGG Fastigheter med spelrätt på golfbana har funnits ett tag. Nu planeras 20 tomter på Öland med - hästrätt
Publicerad den 18 Mars 2008

Birger Ramnebrink, hästintresserad Ölandsprofil – före detta politiker i Ölandspartiet – planerar att exploatera ett område i Glömminge.

– Vi tänker ge oss i kast med att exploatera ett område alldeles intill kyrkan i Glömminge för cirka 20 tomter avsedda för småhus. Och varje fastighet ska få en hästrätt, säger Ramnebrink till Ölandsbladet. Det finns en enormt drag efter marker och boxplatser till hästar. Hästintresset har växt oerhört mycket de senaste åren. Vi har en hästgård och lämplig mark som vi inte använder. Tja, varför inte kombinera alltsammans?

Ramnebrink menar att hästrätt är ett sätt att lösa flera problem.
– Det är inte så korkat som det kanske låter. Kommuner runt om i landet har problem med hästgårdar, säger Ramnebrink till Ölandsbladet.

Han menar att boende kring hästgårdar ofta klagar på lukten och att hästgårdarna drar till sig flugor. Samtidigt klagar andra på att det finns för få hästgårdar.

– Och med vår idé kan vi lösa problemet, säger han.

Kommunledningen har visat positivt intresse för Ramnebrinks planer. Kommunstyrelsen har också beslutat om planläggning (normalt planförfarande) och att man ska dela på de förväntade plankostnaderna.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sparbössan växer – på egna villkor

Bolag Sparbössan är väldigt selektivt som fastighetsbolag: Fastigheterna i portföljen bör ha ett kulturhistoriskt eller arkitektoniskt värde. Så när vd Sara Östmark pratar om att bolaget är inne i en "tillväxtresa", ja, då är det tillväxt på egna villkor och i egen takt. – Det handlar om vilken typ av organisation man vill jobba i, berättar hon för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige