Image

Nytt fastighetsbolag gör bostadsaffär i Malmö

Transaktioner Riksbyggen säljer 166 nyproducerade hyreslägenheter i Kalkbrottet i Malmö till det nybildade Bantorget Hyresbostäder som ägs av LO och sju LO-förbund. Det är den första investeringen som Bantorget Hyresbostäder gör.
Publicerad den 8 Mars 2017
Kalkbrottet i Malmö. Bild: Riksbyggen
Kalkbrottet i Malmö.

Kalkbrottet ligger i stadsdelen Limhamn i Malmö. Här uppför Riksbyggen i samarbete med Veidekke sammanlagt 166 lägenheter fördelat på sex huskroppar i fyra till fem våningar. Lägenheterna är ett till fyra rum och kök. Inflyttningen kommer att ske i två etapper under hösten 2017 och våren 2018.

– Vi är mycket glada över att kunna leverera ett fint första projekt till Bantorget Hyresbostäder. Vår målsättning är att bygga en långsiktig relation med Bantorget Hyresbostäder både när det gäller att erbjuda attraktiva hyresbostadsprojekt som en konkurrenskraftig fastighetsförvaltning, säger Carl-Johan Hansson, chef för affärsområde fastigheter på Riksbyggen.

Nybildade Bantorget Hyresbostäder ägs av LOs fastighetsbolag Bantorget Egendom och de sju LO-förbunden Byggnads, Kommunal, Elektrikerna, Seko, Handels, Hotell- och restaurangfacket samt Pappers. Inriktningen är nyproducerade hyresbostäder belägna i tillväxtorter runt om i Sverige. Med nuvarande kapitalbas har Bantorget Hyresbostäder en förvärvskapacitet på cirka två till tre miljarder. Om verksamheten utvecklas väl kan kapitalbasen komma att förstärkas och förvärvskapaciteten utökas ytterligare.

– Genom satsningen på Bantorget Hyresbostäder kan LO och förbunden tillsammans bidra till att det byggs fler bostäder samtidigt som vi får en god avkastning för förbundens verksamhet. Vi tackar Riksbyggen för en spännande första affär. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete med Riksbyggen men också med andra leverantörer av hyresbostadsprojekt i Sverige i syfte att kunna realisera vår affärsplan på ett så framgångsrikt sätt som möjligt, säger Erik Spernaes, vd på LOs fastighetsbolag Bantorget Egendom.

Hedman Modée & Partners och Lindahl var varit rådgivare till Bantorget Hyresbostäder. Catella och DLA Piper har varit Riksbyggens rådgivare i affären.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige