Image

Nytt bolag för träbyggnation bildat

Bolag Tyréns, träförädlingsföretaget Martinsons och Murman Arkitekter bildar ett gemensamt bolag för att bygga flerbostadshus i trä. Bolaget kommer att gå under namnet Tyréns Martinsons Murman. Det första projektet blir två femvåningshus i trä på Sandåkern i Umeå, som börjar byggas i april nästa år.
Publicerad den 30 Juli 2013

– Vi vill bli bäst genom att integrera design och teknik i en hållbar byggprocess, säger Ulrika Francke, vd på Tyréns.

Bolagets vision är att bygga helt klimatneutralt, vilket innefattar allt från materialval till byggnadsteknik och arkitektur.

– Tillsammans har vi de kompetenser som behövs för att kunna nå dit, menar Mikael Lindberg, vd på Martinsons Byggsystem.

På Sandåkern i Umeå kommer bostadsrättshusen att anpassas till befintliga markhöjder för att undvika uppfyllnader och för att spara den befintliga tallvegetationen.

– Genom små ingrepp i naturmiljön och genom att bygga i trä skapar vi energisnåla hus med minimal klimatpåverkan, säger Helena Andersson, vice vd på Murman Arkitekter.

Husen är en del av utbyggnaden av Sandåkern i Umeå. Totalt ska 700 nya lägenheter byggas av elva olika aktörer.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige