Image

Nytt äldreboende planeras i Trelleborg

Uthyrning Abitare har hyrt ut till Vardaga som kommer att driva ett äldreboende på fyra av våningarna i det nya 16-våningshus som planeras i kvarteret Herkules i Trelleborg.
Publicerad den 11 Oktober 2016
Nytt 16-våningshus planeras i Trelleborg. Bild: Abitare
Nytt 16-våningshus planeras i Trelleborg.

? Vi driver redan i dag två mycket fina äldreboenden, Täppan och Högalid, på entreprenad i Trelleborg och har ett gott samarbete med kommunen. Vi ser fram emot att nu även etablera oss i egen regi i staden, säger Vardagas affärsområdeschef Ulla Tansen.

Det planerade äldreboendet får 54 platser, fördelade på de fyra våningarna närmast ovanför butiks- och restaurangplanet i bottenvåningen. Resten av byggnaden, de översta våningarna, blir bostäder.

? Avtalet med Ambea och dotterbolaget Vardaga är en viktig milstolpe i utvecklingen av höghusprojektet Herkules. Avtalets längd på 18 år ger stabilitet i projektet. Abitare och Ambea har förhandlat i över ett år och vi har fått tillfälle att se de högklassiga äldreboenden, som man bedriver i Stockholmsregionen. Därför är vi stolta över att Ambea har valt Trelleborg för ett av sina regionala centra i Skåne, där Trelleborgs kommun och grannkommunerna Ystad, Skurup, Svedala, Malmö och Vellinge kan träffa avtal om äldrevårdsplatser, säger Abitares vd Tommy Qvarfort.

Höghuset Herkules blir 16 våningar högt. Äldrevårdsboendet med egen entré och hiss ligger på våningsplanen ett till fyra.

? Vi välkomnar Abitare och Vardagas beslut att engagera sig i den fortsatta utvecklingen av Trelleborgs kommun i allmänhet och centrum i synnerhet. Några beslut kring kommunens engagemang i äldreboendet är dock inte fattade, säger Fredrik Geijer, kommundirektör i Trelleborg.

Inflyttning är planerad till våren 2019.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige