Image

Nysatsning på Lerums centrum

Bygg/Arkitektur Lerums kommun, handlare och fastighetsägare har nu slutit ett samarbetsavtal kring utvecklingen av Lerums centrum.
Publicerad den 18 December 2015
Nu ska Lerums centrum utvecklas. Bild: Lerums kommun
Nu ska Lerums centrum utvecklas.

Det gemensamma målet är att skapa ett attraktivt centrum med bland annat ett brett utbud av service och handel, en trevlig och trygg stadsmiljö samt fler mötesplatser i form av små och stora evenemang. I veckan beslutade kommunstyrelsen i Lerum att vara med och finansiera det fortsatta arbetet.

– Byggföretag och fastighetsägare ser en stor potential i Lerum vad gäller nya bostadsprojekt, men för att locka fler invånare till orten måste Lerum kunna erbjuda ett attraktivt och levande centrum med ett bra och intressant utbud. Därför tog Fastighetsägarna i början av 2015 initiativ till ett nytt samarbete för utvecklingen av Lerums centrum, säger Susann Haggren, ansvarig för Fastighetsägarnas näringspolitiska arbete i Lerum.

Under sommaren 2015 genomfördes en förstudie där invånare, besökare, näringsidkare, fastighetsägare, politiker och kommunens tjänstemän fick berätta om sin syn på centrum i dag och vad som behöver bli bättre. Förstudien har mynnat ut i en verksamhetsplan som under hösten har tagits fram av en styrgrupp bestående av handlare, fastighetsägare och representanter från Lerums kommun.

– Det är viktigt att Lerums centrum utvecklas till den attraktiva och levande mötesplats som nuvarande och kommande invånare efterfrågar. Det innebär att vi måste förstärka centrum med bland annat bostäder, kollektivtrafik, service och trevliga stadsmiljöer. Vi ser en stor styrka i att denna utveckling sker i samverkan med övriga aktörer, säger Dennis Jeryd (S), kommunstyrelsens ordförande.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige