Image
Stina Lindh Hök.
Stina Lindh Hök. Bild: Nyfosa / Istock

Nyfosa säljer fastigheter för en miljard

Bolag Fastigheterna som omfattar en uthyrningsbar yta på cirka 78 000 kvadratmeter, främst bestående av kontor och lager, förvärvas av fastighetsbolaget Regio.
Publicerad den 14 Juli 2020

Nyfosa har tecknat avtal om avyttring av fastigheterna Snödroppen 2 och Tulpanen 3 i Mölndal till ett värde om 1 037 miljoner kronor.

Fastigheterna som omfattar en uthyrningsbar yta på cirka 78 000 kvadratmeter, främst bestående av kontor och lager, förvärvas av fastighetsbolaget Regio.

Hyresvärdet för fastigheterna uppgår till cirka 106 miljoner kronor och genomsnittlig återstående avtalslängd är 4,7 år. Uthyrningsgraden uppgår till 66 procent. Frånträde sker den 1 september 2020.

– Vi har haft en god utveckling på dessa fastigheter och ser det som ett lämpligt tillfälle att avyttra nu. Nu siktar vi in oss på nya förvärv och fortsatt tillväxt, kommenterar Stina Lindh Hök, operativ chef hos Nyfosa.

Savills var rådgivare till Nyfosa i samband med transaktionen.

Grandab är lokal samarbetspartner till Regio.

- Joakim Johansson
joakim@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Sven-Olof Johansson: "Varje dag som går utan räntesänkningar förvärras situationen"

Bolag Fastpartners Q1-rapport visar på ökade hyresintäkter med 4,1 procent och ett driftnetto som ökade med 2,3 procent. Förvaltningsresultatet minskade dock rejält, med 25,2 procent, och vd Sven-Olof Johansson efterlyser nu sänkta räntor omgående. Fastighetssverige fick en pratstund med honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige