Image
Josephine Björkman.
Josephine Björkman. Bild: Nyfosa.

Nyfosa köper i norr för 377 miljoner kronor

Transaktioner Förvärvar fastighetsportfölj i Norrland till ett värde om 377 miljoner kronor.
Publicerad den 3 Maj 2021

Nyfosa har tecknat avtal om förvärv av en fastighetsportfölj med bygghandel i norra Sverige till ett värde om 377 miljoner kronor.

Portföljen utgörs av nio fastigheter om totalt cirka 47 000 kvadratmeter med ett hyresvärde om cirka 27 miljoner kronor.

Fastigheterna är välbelägna i nio städer i nedre Norrland; Sundsvall, Östersund, Härnösand, Sollefteå, Åre, Funäsdalen, Strömsund, Vilhelmina och Norsjö. Dominerande hyresgäst med 95 procent av hyresvärdet är K-Bygg Fresks med inriktning på professionell bygghandel.

Genomsnittlig återstående avtalstid uppgår till 11 år och uthyrningsgraden uppgår till 97 procent. Fastigheterna beräknas tillträdas den 1 juni 2021.

– Bygghandel är ett välfungerande handelssegment. Med fastigheter i bra lägen på respektive ort, modesta hyresnivåer och långa avtal är detta en portfölj vi gillar, kommenterar Josephine Björkman, transaktionschef för Nyfosa.

- Victor Friberg
victor@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

"Det är inte byggklara planer som är spärren – det är allt runt omkring"

Bolag Det saknas inte byggklar mark eller detaljplaner, om man får tro Wallenstam. Enligt bolagets vd Hans Wallenstam har bolaget många projekt som skulle kunna dras igång här och nu – men det råder fortfarande en stor osäkerhet kring huruvida alla led i entreprenörskedjan är tillräckligt pålitliga. – När det gäller byggen idag så är vi väldigt noggranna: vi gör bakgrundskontroller på alla entreprenörer för att säkerställa att de inte har något kriminellt för sig och för att vara säkra på att de har ekonomi för genomförandet.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige