Image
Stina Lindh Hök.
Stina Lindh Hök. Bild: Nyfosa

Nyfosa köper för 300 miljoner i Finland

Transaktioner Nyfosa har förvärvat två fastigheter i de finska regionsstäderna Uleåborg och Tammerfors, där bolaget äger fastigheter sedan tidigare. Förvärven uppgår till ett totalt värde om 29 miljoner euro, motsvarande cirka 298 miljoner kronor, med ett årligt hyresvärde om 3 miljoner euro, motsvarande cirka 31 miljoner kronor.
Publicerad den 3 December 2021

I Uleåborg har Nyfosa förvärvat en blandfastighet med en yta om 18 000 kvadratmeter. Fastigheten består huvudsakligen av lätt industri, lager och kontor och är belägen i ett etablerat externhandelsområde i närhet till stadens centrum. Hyresgästbasen är diversifierad och stabil med teknikföretaget Proventia och kommunala verksamheter som största hyresgästerna. Uthyrningsgraden är 97 procent och total genomsnittlig återstående avtalstid uppgår till 0,5 år, med en stor andel löpande avtal. Fastigheten omfattar även en oanvänd byggrätt om 2 500 kvadratmeter som möjliggör framtida utveckling. Tillträde är planerat till den 15 december 2021.

I ett industriområde nära Tammerfors har Nyfosa förvärvat en fullt uthyrd industrifastighet med en yta om 9 tusen kvadratmeter. Tillverkningsföretaget ATA Gears, med huvudkontor i Tammerfors, är hyresgäst och har sin största produktionsenhet i fastigheten. Återstående avtalstid uppgår till 11,5 år. Tillträde är planerat till den 14 december 2021.

– Vi fortsätter den snabba tillväxten i Finland. Fastigheterna har mycket bra lägen och bidrar med ytterligare stabila kassaflöden samt intressanta utvecklingsmöjligheter, säger Stina Lindh Hök, vd för Nyfosa.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Nya Besqab redo att starta fler bostadsprojekt

Bolag Det nyligen genomförda sammangåendet med Aros Bostad gör att bolaget nu har en stor beredskap att starta fler bostadsprojekt i takt med att marknaden återhämtar sig. Det menar Magnus Andersson, vd på Besqab, när Fastighetssverige intervjuar honom.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige