Image

Nya chefer på Skanska Financial Services

Karriär Therese Tegner blir ny chef för Skanska Financial Services. Hon ersätter Magnus Paulsson som blir chef för SFS i USA.
Publicerad den 10 Februari 2015

Therese Tegner har en gedigen bakgrund som jurist men har på Skanska ansvarat för garantier och har genom sitt chefskap över Skanska Project Advisory även varit ansvarig för försäkring och projektfinansiering. Hon tillträder sin position den 1 april.

Therese Tegner ersätter Magnus Paulsson som varit chef på SFS sedan 2008. Magnus Paulsson kommer att flytta till USA och bli ny chef för SFS i USA. Där ersätter han Nils Lindstedt som önskar flytta hem till Sverige och arbeta mindre operativt. Nils Lindstedts sista dag i USA blir 31 maj.

Ny chef och ansvarig för Project Advisory inom SFS blir Nils Lundberg. Nils har arbetat på SFS sedan 1999, bland annat fem år i USA. Nils Lundberg har en gedigen bakgrund inom projektfinansiering och Structured Finance. Nils Lundberg tillträder sin position den 9 februari.

Förändringarna innebär att Nils Lundberg går in i Ledningsgruppen för SFS och Nils Lindstedt lämnar gruppen till sommaren. Therese Tegner och Magnus Paulsson är båda kvar i ledningsgruppen för SFS.

– Jag är glad över att få välkomna Therese Tegner. Hon har tidigare framgångsrikt lett Project Advisory, som är involverade i Skanskas största och mest komplexa projekt. Vi ser hur projektfinansiering, finansiella risker och motpartsanalyser blir är allt viktigare i projekten, säger Peter Wallin, Executive Vice President och finansdirektör.

– Under sin tid som chef har Magnus utvecklat SFS till en verklig talangfabrik och ökat integrationen med affärsverksamheten, något som varit avgörande i en tid med ökad finansiell oro. Magnus erfarenheter och kunskap kommer att vara särskilt värdefulla i USA, en marknad som fortsätter att växa i betydelse för Skanska.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Neobos strategi framåt: Först avyttring – sedan förvärv

Bolag Fastighetsbolaget Neobo fortsätter minska sina vakanser och öka sin uthyrningsgrad. Däremot redovisar bolaget ett betydligt lägre förvaltningsresultat under första kvartalet, jämfört med samma period året innan. Bolagets vd, Ylva Sarby Westman, säger till Fastighetssverige: – Vi måste arbeta med alla rader i resultaträkningen om vi ska lyckas.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige