Image

Nya bostäder till Tumba Skog

Bostäder Detaljplanen för ett nytt bostadsområde i Tumba Skog, Botkyrka, har nu antagits av kommunfullmäktige i Botkyrka kommun. Totalt omfattar det nya bostadsområdet cirka 500-700 bostäder i olika upplåtelseformer.
Publicerad den 23 Februari 2018
Illustration av Tumba Skog. Bild: SHH Bostad
Illustration av Tumba Skog.

SHH äger markområdet på cirka 14 hektar tillsammans med LO och Fastighets AB Bodal.

– Det känns mycket bra att detaljplanen äntligen har antagits och vi förutsätter att den fortsatta processen löper på smidigt. SHH och kommunen har arbetat intensivt med detta sedan 2014 och vi vill påbörja byggnation så fort som möjligt. Detta tillskott är positivt för Botkyrkas fortsatta utveckling och efterfrågan på ekonomiskt tillgängliga hyresrätter och bostadsrätter är fortsatt stor i Botkyrka. Vi bevarar samtidigt stora delar av skogen och skapar en utomordentlig tillgänglighet till ett fint natur- och rekreationsområde, säger Misha Moeremans d’Emaus, vd och koncernchef SHH Bostad.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige