Image

Ny yrkeshögskoleutbildning för fastighetsförvaltare

Karriär Efterfrågan på fastighetsförvaltare ökar och nu får Umeå universitet en ny utbildning i fastighetsförvaltning.
Publicerad den 29 Januari 2018

Byggkonjunkturen är fortsatt stark och arbetsgivarna i branschen är optimistiska angående utvecklingen det närmaste året. Efterfrågan på fastighetsförvaltare ökar i takt med att det byggs mer.

Fastighetsbranschens utbildningsnämnd genomför regelbundet undersökningar i branschen vad gäller kompetensbehov. Den senaste undersökningen gjordes våren 2017 och där tillfrågades samtliga privata fastighetsbolag. I tillväxtregionerna finns ett stort rekryteringsbehov och då kompetensen är svår att finna sker den främsta rekryteringen från andra arbetsgivare. Enligt Fastun:s rapport finns det ett totalt rekryteringsbehov av fastighetsförvaltare på 1 554 stycken, varav 531 är pensionsavgångar och 1 023 är nyrekryteringar.

– Jobb, utbildning och bostäder är viktigt för en kommuns tillväxt. Vi på Rikshem är mycket glada över att Umeå nu får en utbildning i fastighetsförvaltning. Det är viktigt för fastighetsbranschen för att kunna säkerställa kompetensförsörjningen i norra Sverige och för att fler personer nu kan få möjlighet att skaffa sig en bra utbildning i ett framtidsyrke, säger Anna-Karin Eriksson, regionchef norr på Rikshem.

- Maria Olsson Äärlaht
maria@lokalnytt.se

Ämnen

Rikshem AB på Branschguiden

Rikshem är ett av Sveriges största privata fastighetsbolag. Vi äger, förvaltar och utvecklar bostäder och samhällsfastigheter i utvalda kommuner. Där erbjuder vi tryggt, trivsamt och flexibelt boende i attraktiva lägen. Rikshem ägs av Fjärde AP-fonden och AMF. Läs mer på rikshem.se

Läs mer om Rikshem AB på Branschguiden

Senast från Fastighetssverige Plus

SEB:s makroekonom: Riksbanken sänker räntan i maj

Ekonomi/Finansiering Riksbanken genomförde flera räntehöjningar på rad och nu talar en del bedömare om att inflationen kommer ner runt två procent vid halvårsskiftet. Går det att redan nu skymta det ekonomiska ljuset – eller lurar det nya utmaningar runt hörnet? Vad behöver vi tänka på framöver när den ekonomiska verkligheten ser ut som den gör? Marcus Widén, makroekonom på SEB, satte ljuset på detta under Stora proptechdagen i Stockholm.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige