Image
Christina Kazeem har rekryterats som ny vd för LINK Arkitektur i Sverige.
Christina Kazeem har rekryterats som ny vd för LINK Arkitektur i Sverige. Bild: Jenny Hammar

Ny vd till Link Arkitektur

Bolag Link Arkitektur fortsätter att satsa i Skandinavien och rekryterar en affärsdriven kulturbyggare som ny vd för verksamheten i Sverige. Christina Kazeem ska leda företaget i en ny strategiperiod med ambitionen att bana väg för framåtblickande arkitektur och en aktiv roll i den gröna omställningen.
Publicerad den 19 Maj 2022

Link Arkitektur är ett av Skandinaviens största arkitektföretag med 500 medarbetare på 15 orter. Nyligen hedrades de med en sjundeplats på Maktlistan över de mäktigaste företagen inom Arkitektur- och Designsverige. För att ytterligare stärka företagets position har en ambitiös strategi för den kommande femårsperioden införts.

Organisationen riggas nu för att kunna leda processerna från tidiga skeden till färdigt projekt, med ambition att vara branschledande inom hållbara och värdeskapande projekt. Insatsen ska stärkas i tidiga skeden och positionen i den privata marknaden ska befästas.

Christina Kazeem har rekryterats som ny vd för att leda denna satsning. Kazeem är utbildad civilingenjör från KTH och kommer senast från en tjänst som vd på Ettelva Arkitekter. Hon har lång erfarenhet av ledarskap både från fastighetsutvecklingssidan och arkitektsidan, bland annat från Castellum och nu senast från Ettelva Arkitekter.
– Jag är väldigt glad över att Christina har tackat ja till uppdraget. Hon har starka kvaliteter och lång erfarenhet. Jag är övertygad om att vi får en solid och handlingskraftig ledning i Sverige. Vi ska med detta grepp stärka vår konkurrenskraft och möta utvecklingen i branschen med en framåtblickande strategi, säger koncernchef Kirsten Anker-Sørensen.

– Link Arkitektur är ett starkt varumärke kända för att ligga långt fram i digital utveckling och hållbarhet. De har genom åren samarbetat med några av Sveriges främsta kunder och medarbetare. Jag är stolt och förväntansfull över att få vara en del av LINKs utveckling framåt, i Sverige och i Norden. Vi har en viktig roll i samhällsbygget och många spännande projekt framför oss, säger Christina Kazeem.

Dagens interimsledning bestående av Linda Santesson och Kristian Lindahl, överlåter rodret till Kazeem den 1:a september.

- Andreas Lithander
andreas@fastighetssverige.se

Ämnen

Annons Image

Senast från Fastighetssverige Plus

"En satsning som andas framtidstro"

Bygg/Arkitektur En storsatsning genomförs i Karlstad när Färjestad ska utvecklas med 100 000 nya kvadratmeter bestående av bostäder, kontor, handel och parkering. Tomas Rhöse, vd för Löfbergs Fastigheter, berättar för Fastighetssverige om arbetet med området, vad det betyder för Karlstads framtid och om de viktigaste delarna i processen framöver.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige