Image

Ny vd på Skebo klar

Karriär Åsa Andersson efterträder Jerker Eriksson som vd på Skebo i Skellefteå.
Publicerad den 21 April 2016
Åsa Andersson. Bild: Skebo
Åsa Andersson.

– Skebo befinner sig i ett väldigt expansivt läge med mycket spännande som händer på bostadsfronten. Det ska bli fantastiskt roligt att bidra till att fortsätta driva utvecklingen framåt, säger Åsa Andersson.

Åsa Andersson har en bakgrund i Skellefteå och kommer närmast från en tjänst som ekonomichef på Strongpoint, före detta SQS, där hon även under en period fungerat som tillförordnad vd och platschef.

– På papperet har jag varit ekonomichef, men i praktiken har jag haft ett bredare ansvarsområde. På Zone Systems, där jag jobbade tidigare, var jag platschef och tog hand om allt på insidan. Jag har varit med och tagit fram allt från grundvärderingar och affärsplaner till processer och strukturer. Med det på plats blir det lättare att fokusera på det som är riktigt viktigt för företaget. Genom min erfarenhet från näringslivet är jag också affärsinriktad och vill se goda resultat, säger Åsa Andersson.

Harriet Classon (S), styrelseordförande i Skebo:
– Vi hade över 50 intresseanmälningar för tjänsten och det signalerar att vi är attraktiva både som företag och som arbetsgivare. Det stod mellan några väldigt starka kandidater. I slutändan blev det ändå ett enkelt val för oss att välja Åsa. Hon är precis rätt person att leda Skebo in i framtiden. Åsa representerar ett öppet och modernt ledarskap. Hon är utvecklingsorienterad och vill bidra i vårt samhällsbygge med en stark känsla för Skellefteå. När vi har träffat Åsa är det väldigt påtagligt att hon är en trygg och stabil chef.

Skebos nuvarande vd Jerker Eriksson avslutar sin anställning i företaget den 30 april för att bli vd för Umeås allmännyttiga bostadsbolag, Bostaden.

Åsa Andersson tillträder den 8 augusti.

- Nicklas Tollesson
nicklas@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Max Barclay ser risker: "Inte säker på att Sverige är så himla långt före"

Sverige Max Barclay, med titlarna vice vd, Nordenchef och chef för Newsecs nordiska rådgivningsverksamhet, sätter fingret i luften och spanar om hur 2024 utvecklar sig, vilket segment som är hetast just nu och hur de som rådgivare kan dra fördel av utvecklingen av artificiell intelligens, AI.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige