Image

Ny vd på Index International - siktar på börsen

Karriär Rickard Haraldsson återvänder till bostadsutvecklaren Index International som vd. En av huvuduppgifterna blir att förbereda en eventuell börsintroduktion.
Publicerad den 24 Oktober 2014
Rickard Haraldsson, ny vd på Index International. Bild: Index International AB
Rickard Haraldsson, ny vd på Index International.

Rickard Haraldsson var vd för Index International under åren 2009-2013 och lämnade för ett eget affärsprojekt utomlands. Han återvänder nu och en av huvuduppgifterna blir att förbereda en eventuell börsintroduktion. Rickard Haraldsson tillträder 1 november.

– Vi står inför en stor expansion med många nya spännande bostadsprojekt både i Sverige och USA. Med Rickard tillbaka får vi snabbt möjlighet att växla upp ytterligare i enlighet med vår nya affärsplan som vi sjösatte i början av 2014, säger Bjarne Borg, medgrundare av Index International.

Ambitionen i den nya affärsplanen är att varje år producera 400 hyreslägenheter och minst 200 bostadsrätter om året fram till 2017.

– Den kraftiga tillväxtambitionen innebär också att Index nuvarande vd Marie-Louise Alamaa behöver ta ett större grepp om koncernens finanser i sin nya roll som CFO och vice vd.

– Med vår förstärkta organisation kommer vi snabbt att kunna ta nödvändiga steg för att utveckla och ta tillvara på Index stora affärspotential, säger Bjarne Borg.

Tidigare i år har Index International annonserat byggprojekt i såväl USA, Kanada och Stockholm-Mälardalen, med hyresbostäder som erbjuder ett designat, hållbart och modernt livsstilsboende. I våras lanserades även varumärket Index Residence som skall utveckla bostadsrätter, där det första projektet nyligen blev Riva i Fort Lauderdale, Florida.

- Henrik Ekberg
henrik@fastighetssverige.se

Relaterade artiklar

Ämnen

Senast från Fastighetssverige Plus

Baldertopparna häktade – insiderhärvan växer i omfång

Bolag Under fredagen hölls häktningsförhandlingar mot Baldertopparna Marcus Hansson och Magnus Björndahl som misstänks för grovt insiderbrott. Båda männen nekar till brott men häktades på sannolika skäl efter förhandlingarna. Totalt är hela elva personer misstänka i insiderhärvan bekräftar åklagaren för Fastighetssverige.

Läs mer

Mer om Fastighetssverige Plus


Lokalnytt.se - Hitta ditt nya drömkontor idag. Tusentals lediga lokaler inom hela Sverige.
Nordic Property News Nordic Property News reports the latest news from the Nordic real estate market with an international newsletter every weekday.

Mer från Fastighetssverige

Fastighetssverige PLAY